Sjokoladecyster!!

I dag tenkte jeg å fortelle dere hva sjokoladecyster er og forklare litt om hva det innebærer. Hva er symptomene og hva er den beste behandlingen.

Endometriose, også kalt sjokoladecyster kan dukke opp på ulike plasser, blant annet rundt livmoren, eggstokkene og bak bukhulen. Dette er ofte flere svarte flekker som vokser rundt disse områdene, og blir derfor kalt sjokoladecyster.

Dette er en sykdom flere kan ha uten at de kjenner noe til det. Sykdommer føles ikke alltid likt på personer, selv om de har den samme sykdommen. En sykdom som Endometriose kan kjennes helt forferdelig ut for noen, med uutholdelige smerter, og er ofte det som kjennetegner Endometriose.

Jeg har hatt muskelknuter, også kalt myomer, jeg har også hatt cyster. I tillegg har jeg Endometriose, som da er en sykdom. Disse er forskjellige fra hverandre og er ikke det samme. Dette har jeg skrevet litt om i tidligere innlegg.

Tiden før operasjonen var smertefull med sterke rier. Det er nå 2 måneder siden jeg hadde operasjonen og jeg kan nå si at jeg merker forskjell. Jeg har fortsatt smerter men ikke de intense riene.

Bildet er lånt fra denne siden og viser hvordan Endometriose kan se ut. Disse flekkene er svarte og blir også kalt sjokoladecyster. https://www.fvn.no/god_helg/

Symptomer:

• Sterke smerter ved menstruasjon, og/eller i siste halvdel av syklusen. Smertene er av en slik art at man ikke klarer å utføre dagligdagse aktiviteter og arbeid.

• Smertene kan i sjeldne tilfeller vedvare gjennom hele syklusen

• Smerter ved samleie

Det finnes også andre symptomer som tretthet, diaré, forstoppelse og kvalme. Disse symptomene oppstår også ofte i forbindelse med menstruasjonen.

Sterke menstruasjonssmerter kan skyldes endometriose. Endometriose er betegnelsen på en ubalanse hvor den bestemte type slimhinne som dekker innsiden av livmoren, dannes andre steder i underlivet. For eksempel rundt eggstokkene eller egglederne, i bukhulen eller på leddbånd og muskler. 

Ved menstruasjon vil det ikke bare blø fra livmorslimhinnen, men det vil også småblø på livmorslimhinnene utenfor.

Kirurgisk Behandling

Det finnes to typer operasjonsteknikker.

Laparoskopi er en kikkhullsoperasjon hvor kirurgene fører et lite instrument gjennom et hull i navlen. Ofte lages det også små snitt på hver side av magen, for å kunne bruke flere instrumenter.

Laparatomi er en åpen operasjon hvor kirurgene lager et snitt fra navlen til skambenet eller et bikini-snitt (på tvers). Dette blir sjeldent utført i dag, men kan være nødvendig i spesielle tilfeller.

Den kirurgiske behandlingen kan være konservativ eller radikal.

Konservativ kirurgi vil redusere smertene og øke graviditetssjansen. Med laparoskopiske teknikker kan man ved hjelp av laser, strøm eller saks fjerne endometrioseflekker, endometriosecyster og sammenvoksninger. Ved store endometriosecyster er man noen ganger nødt til å fjerne en eggstokk, men som oftest fjerner man bare cysten.

Radikal kirurgi utføres på pasienter med sterke symptomer og som ikke har barneønske. Inngrepet innebærer at kirurgen fjerner en eller begge eggstokker og/eller livmoren. Dette vil bidra til å redusere østrogenproduksjonen slik at endometriosen ikke blir stimulert. De fleste pasienter blir smertefrie, eller får betydelig reduserte smerter etter radikal kirurgi.

De fleste pasienter behandles i dag konservativt med laparoskopi (kikkhullsoperasjon).

To måneder etter operasjonen ser to av arrene ut som dette. De er litt rosa enda, men vil med tiden bli lysere.

Bildet er hentet fra denne siden.

https://innovativegyn.com/endometriosis-awareness-month-encourages-early-detection/

Bildet er henter fra denne siden

http://www.endometriose.no/

Bildet er hentet fra denne siden

https://no.pinterest.com/pin/422282902530470719/

Bildet er lånt fra denne siden.

https://no.pinterest.com/pin/552746554243878123/

Bildet er lånt fra denne siden. Her kan dere tydelig se hva Endometriose/Sjokoladecyster ser ut som

http://no-medicine.info/gynecology/endometriose-eggstokkene-arsaker-og-stadier-av-sykdommen-symptomer-og-behandling.html

Forandringen jeg ikke helt så for meg!!!

Fredag var igjen tid for å bli ordnet og stelt litt ekstra godt med. Og ja, denne gangen ble forandringen stor.

Som jeg har skrevet tidligere så betyr håret mitt veldig mye for meg, jeg syns det er viktig å ta vare på håret, på samme måte som du tar vare på alt annet. Jeg går derfor til frisøren hver 3 måned. Håret trenger jevnlig pleie og spesielt da ekstra med fuktiget. En intensiv kur hos frisøren gjør virkelig under for håret.

Hver fredag kveld tar jeg 4 gule tabletter, disse heter Methotrexate, og er cellegift. Om dere lurer på mer så har jeg skrevet litt om dette i tidligere innlegg.

Jeg har alltid tatt vare på håret og har alltid vært flink til å pleie det. Jeg har brukt hårkur en gang i uken i tillegg til å bruke oljer.

Jeg har over flere måneder nå mistet mye av håret, jeg vet at noe av grunnen er på grunn av cellegiften og andre tabletter som jeg tar. Men jeg kan ikke huske at jeg har mistet så mye som jeg har gjort over disse månedene. Forskjellen er stor bare på 1 år. Jeg er faktisk redd hver gang jeg skal vaske håret, for etter at jeg er ferdig så er hele sluken full av hår. Jeg må rense sluken hver gang jeg vasker håret. Om det hadde vært deg tror jeg du ville blitt like redd når du gang etter gang må ta bort alt av håret som ligger igjen.

For å få et friskere hår og fylden tilbake i håret valgte jeg å klippe meg kortere. Og det ble ganske mye kortere også. Det som er positivt er at håret mitt vokser fort, det gjelder å bare være litt tålmodig. Jeg fikk også farget etterveksten lysere, i tillegg vokset hun brynene og farget de mørkere. Jeg ble utrolig fornøyd til tross for at håret ble kortere. Jeg merket også stor forskjell på tykkelsen, håret ble fyldigere med en gang.

Ønsker dere en fin dag videre 🙂

Den aller beste!! <3

Du er alltid der når dagene er tunge, du klarer alltid å hente frem et smil. Du forstår mer en hva jeg tror du forstår, som egentlig er veldig mye. Du er glad i å snakke, men du kan også syte og klage. Når du er ekstra trøtt, ja da kan du virkelig snorke og mange ganger høyt også. Det hender at jeg våkner av at du snorker og noen ganger har du bråvåknet av at jeg har hysjet på deg, men det ble nå hvertfall stille.

Du er glad i å gå på besøk, men du foretrekker nok best å besøke mamma og pappa, det var der du bodde når du var valp, det var der du vokste opp. Overgangen fra å flytte hjemmefra å inn i nytt hus var litt tøft for deg i starten, du gråt og var urolig. Men etterhvert som tiden gikk følte også du deg hjemme.

Du følger mine rutiner, du legger deg i sengen din på rommet når jeg legger meg, du sovner før meg og våkner før meg. Vi står mange ganger seint opp og det hender at vi ikke står opp før halv 12. Du er som regel alltid tålmodig, men innimellom kan du også bli litt ivrig. Din tryggeste plass er i sofaen på plassen din, det er der du slapper best av.

Jeg har lært deg å gå på to bein, der du hopper så elegant bortover, fra kjøkkenet og bort til stuen. Jeg gir deg ofte belønning, noe jeg vet at du setter pris på. Favoritten er nok biffstrimler men du er også glad i middager, sauser, kålrabistappe, servelat og ost.

Du er ikke bare en hund, du har sanser og følelser som oss mennesker, du betyr mer en noe annet, og er like viktig som en hvilken som helst person. Du er den aller beste <3

Du har vært i livet mitt siden du var 2 måneder, i November blir du 4 år.

Du hadde en spesiell stil når du slappet av, og sovnet også i samme stilling

Du følte deg ekstra trygg når du kunne ligge rundt mine bein å sove

Dette var synet som møtte meg en kveld når vi bodde hjemme. Og som dere ser er det tygde tyggiser. Jeg fikk meg en god latter for å si det sånn

Bonny <3

Myomer!!

Myomer er som regel ufarlig, men kan oppleves som ubegagelig. Etter å ha vært hos en gynekolog ble jeg sendt videre for grundigere sjekk. Jeg hadde gått med smerter men også kraftige blødninger. Symptomene kunne minne meg litt om da jeg hadde cystene. Jeg ble videre undersøkt hos en spesialist, der de også tok en vevsprøve. Jeg var glad når denne var overstått, for denne syns jeg var vond.

Operasjonen ble gjort i 2015, der de gikk inn å fjernet myomene som jeg hadde på livmoren, samtidig fjernet de også en polypp. Jeg er usikker på hvor lenge jeg gikk med disse muskelknutene og når jeg fikk dem, jeg var nok også yngre en det som kanskje er normalt. Dette har jeg skrevet litt om tidligere.

Vevsprøve (biopsi)

Ved vevsprøve tas det en liten bit av det vevet man mistenker sykdom i. Vevsprøven blir undersøkt i mikroskop med det formål å stille riktig diagnose.

Det er flere måter vevsprøver (biopsier) kan tas på.

Nålebiopsi

En tynn, hul nål føres inn i svulsten/kulen under veiledning av røntgen eller ultralyd og litt vev «suges» ut. 

Det som var viktig før denne operasjonen var å beholde mest mulig av blodet jeg allerede hadde i kroppen. Det ble gjordt med keisersnitt og var en stor operasjon. Jeg fikk derfor noen tabletter som het Cyklokapron. Disse måtte jeg ta frem til operasjonen når jeg hadde blødninger.

Cyklokapron

• Reduserer blodtapet med mer enn 50% * • Er hormonfri

• Virker allerede fra første behandlingssyklus • Ingen kjente interaksjoner

• Tas bare under menstruasjonen • Viser god pasienttoleranse *

• Regulerer overaktiviteten av fibrinolyse i endometriet.

Muskelknuter på livmoren, eller myomer, er et vanlig kvinneproblem over hele verden. Det er som regel helt ufarlig, og de fleste er godartede. Men det kan oppleves som svært ubehagelig, og gi skraftige menstruasjonsblødninger.

De vanligste symptomene er kraftige og av og til uregelmessige menstruasjonsblødninger. Dersom knutene blir store nok eller mange nok kan man også kjenne dem som en opphopning i magen. Selv om det vanligste er at de blir to-tre centimeter, kan de også en sjelden gang bli veldig store.

Noen ganger kan man faktisk se det på magen, at den blir større, eller det kan føles som et trykk ned mot urinblæren.

Muskelknuter kan gjøre det vanskeligere å bli gravid, særlig hvis knutene ligger veldig nær livmorslimhinnen. Men siden problemet er vanligst hos kvinner i slutten av fertil alder, er ikke dette et stort problem.

Man regner med at over halvparten av alle kvinner over 40 år har slike muskelknuter. Ved menopausen, når kvinnen har sin siste menstruasjon og går inn i overgangsalderen, er muskelknuter påvist hos cirka 70 prosent av alle kvinner.

Som regel vil det ikke være nødvendig å fjerne disse knutene, da de ikke er farlige i seg selv.

Knutene fjernes bare dersom de er blitt veldig store, og gir smerter eller trykksymptomer.

Denne operasjonen kan i enkelte tilfeller gjøres med kikkehullsteknikk, det vil si små snitt. Man går så inn og fjerner kun muskelknutene, og lar livmoren stå igjen. Dersom man velger åpen teknikk legger mann et snitt som ved keisersnitt, det vil si i bikinilinjen.

Bildet er hentet fra denne siden som viser hvordan myomer/Muskelknuter kan se ut. http://www.altomhelse.no/artikkel/muskelknuter-myomer

Det sies at man får "6-månedersmage" i opptil 2 uker etter operasjonen av gassen de fyller bukhulen med. Dette merket jeg godt på magen, den var rund og den var stor. Smerter og ubehag hadde jeg også. Dette gikk gradvis over etter noen dager.

Gassen de sprøytet bukhulen med er for for at de skal se bedre når de opererer. Dette har jeg ofte kjent på etter operasjonene. Jeg ble gående i en bøyd stilling i flere dager før jeg klarte å gå oppreist igjen.

Bilder er hentet fra denne siden -> https://metrolegesenter.no/kvinnehelse/pco/muskelknuter/

Denne må jeg bare skryte av!!!

Etter flere arr på kroppen, der noen av de er fra selvskadingen, har jeg testet ut en krem som faktisk har lysnet arrene. Arrene er ikke så ruglete og heller ikke like fremtredende som de var. Jeg har også fått kommentarer på at arrene er mindre synlige nå en før.

Kremen kom jeg over på Facebook. Det var mye positive tilbakemeldinger, så jeg bestemte meg for å teste denne ut. Jeg bestilte den fra Iherb og har nå brukt flere tuber. Denne sendes fra Los Angeles så det tar litt tid før du får den.

Den er egentlig beregnet på å forebygge strekkmerker men også på strekkmerker som allerede er der. Det som er viktig å huske på er at du må bruke denne en god stund før du ser resultater. Dette gjelder generelt alle produkter. Prisen på kremen er det ingenting å klage på, den er også drøy i bruk. Jeg har bare positive ting å si om kremen så den er virkelig verdt å prøve ut.

Det kan ta mellom 2-3 måneder før du ser resultatene. Så vist du har kjøpt et produkt og bare prøvd det ut en måned så vil du ikke vite om produktet virker. Kremen lukter sjokolade og kan være litt seig når du smører den på, men dette forsvinner etter en stund. Den masseres lett inn på plassene du vil reparere.

Kremen kan kjøpes her:

https://www.iherb.com/pr/Palmer-s-Cocoa-Butter-Formula-Bust-Cream-with-Bio-C-Elaste-4-4-oz-125-g/48776

Overgrepet og selvskadingen!!!

Først vil jeg bare si at jeg er en åpen person, jeg er ikke redd for å fortelle om dette, selv om det er et sårt tema. Jeg vet at det er så mange der ute som har opplevd det samme, noen får raskt hjelp til å klare å takle ting å klarer etterhvert å leve så normalt som det går ann å gjøre. Men for andre igjen så kan det være vanskeligere, noen klarer ikke å bearbeide det som skjedde og hverdagen i seg selv blir tøffere å vanskeligere. Et NEI er et NEI!! Jeg vil ikke. Hvorfor hører ikke disse personene disse ordene?

Et overgrep kan bety flere ting, i denne sammenheng voldtekt. Jeg skulle bare på en fest, men festen ble ikke sånn jeg hadde sett for meg, det ble istedenfor en lang natt med politiet og deretter sykehuset. Jeg var heldig å fikk raskt hjelp, i tillegg til legene og politiet fikk jeg også hjelp hos psykolog. Det som er viktig er at ting blir gjort ordentlig og i riktig rekkefølge. Undersøkelsen hos legen kan være ubehagelig, det er prøver som skal tas, i tillegg får du en angrepille, videre er det å snakke, som også kan være tøft. Jeg fikk veldig god hjelp fra familien også og hadde et godt støtteapparat rundt meg hele tiden. Dette skjedde for noen år siden og er ikke noe som er nytt. Ettersom dette stod i avisen er det mange som vet om dette. Det skjedde også på samme plass jeg bor nå, men det var før vi alle flyttet hit.

Det kan ta lang tid å bearbeide slike ting, og tar ofte år, men med tiden vil det bli lettere for veldig mange. Men det er ikke noe som kommer til å forsvinne, det vil alltid være der og er aldri noe du klarer å tilgi. Jeg kjente ikke personen, men jeg visste godt hvem han var.

Noe som kan følge med etter et overgrep er flere ting og ofte kommer disse automatisk. En av de var selvskading. Jeg brukte for det meste saks og øyenbrynsknivene når jeg kuttet. På det verste så ikke armene ut, det var sår over hele armene. Sårene var vonde og de verket også. Den ene gangen klarte jeg å kutte meg litt for dypt og måtte da til legen for å sy. Jeg ble tilslutt innlagt. Etter å ha holdt på 1 år syns jeg det var vanskelig å stoppe. Men jeg fikk god hjelp til dette også og klarte etterhvert å slutte med dette.

Det er så utrolig mange som sliter med selvskading i dag, så enkelt men så vanskelig. Det var bare armene mine det gikk utover, arrene er der, med små hvite streker, men ikke fullt så synlig som de var. Det var en vondt tid, men jeg har bearbeidet og bearbeidet, jeg har snakket og snakket, jeg har fått råd og hjelp. Det har vært mange samtaletimer. Selv om det var en tøff periode av livet mitt, kom jeg meg videre, takket være all hjelp og støtte. Det var tøft å vanskelig i starten, men etterhvert som tiden gikk ble det lettere å snakke åpent om det.

Jeg vet det er mange av dere der ute som har opplevd dette. Jeg vil oppfordre alle som er i en sånn situasjon til å oppsøke hjelp, ta en ting om gangen, snakk med familien, og de som jobber rundt dette. Gjør det som føles riktig for deg. Det som føles rett for meg er kanskje ikke det som er det rette for deg. Dette gjelder både det å være åpen om ting å snakke om det, åpenheten rundt det, det handler om deg som person, om hvordan du har det, hvordan du takler det. Vi reagerer på ulike ting som personer, vi har ulike måter å takle ting på. Noen klarer ikke å snakke i det hele tatt, mens andre velger å være åpne om det.

På bildet ser dere venstre albu, det var denne armen jeg kuttet mest på som da ofte ble oppover.

Dette er noen av arrene fra den venstre albuen

Selvskading er en fellesbetegnelse på atferd hvor en person bevisst påfører seg selv fysisk eller psykisk smerte. Begrepet har blitt diskutert i medisinsk litteratur og man har kommet fram til ulike definisjoner ut fra ulike vinkler. Det er mange forskjellige grunner til at noen mennesker velger å skade seg selv. Mange som bedriver selvskading beskriver at selvfremkalt fysisk smerte demper vanskelige emosjoner og at det gir en følelse av kontroll.

Selvskading – sett ord på det

Det kan være vanskelig å forstå hvorfor noen vil påføre seg selv kutt og sår. Selvskading er et emne som kan være vanskelig å snakke om, men åpenhet er ofte det beste.

Selvskading

Det er mange grunner til at man skader seg selv med vilje, men ofte er det for å klare å håndtere en sterk følelsesmessig smerte. Selvskading kan skje på mange måter. Skader du deg selv, eller tenker på å gjøre det, bør du oppsøke hjelp.

Typer selvskading

Kutting og risping er typiske eksempler på selvskading, men det kan skje på mange andre måter. Alvorlighetsgraden og intensiteten varierer fra person til person, noen ganger også fra situasjon til situasjon.

Årsaker til selvskading

I mange tilfeller handler selvskading om å prøve å flytte smerte eller regulere følelser som tristhet, opplevelse av kaos, angst eller sinne. Men selv for den som påfører seg skader, kan det være vanskelig å forstå hvorfor.

Hvorfor skader man seg selv?

For noen år siden ble selvskading sett på som et mislykket selvmordforsøk. I dag ser vi annerledes på det. En som selvskader gjør det for å mestre- og overleve sterk følelsemessig smerte. Både for de rundt og for en person som påfører seg selv skader, kan det være vanskelig å forstå hvorfor en gjør dette. Noen sier til og med at de ikke føler den fysiske smerten, når de kutter seg selv eller gjør andre ting som man tenker at er smertefulle.

Snakk med noen om det!

Vær klar over at det gjør noe med dem rundt når de ser sår etter selvskade. Det kan være overveldende og vanskelig for søsken, foreldre og venner å se sår og arr etter selvskading og de kan reagere på ulikt vis. Dette gjør det også viktig at du setter ord på hvordan du har det og at du ber om hjelp.

Er problemene med selvskading og vanskelige følelser store, kan man bli henvist videre til Barne- og ungdomspsykiatrien(BUP) eller eventuelt psykiatrisk poliklinikk(DPS) om man er over 18 år.

De faktiske grunnene til at noen begynner å skade seg selv kan ofte være godt skjult. Derfor er det viktig at man viser at man ser og respekterer personen som kutter seg selv, uansett om det kan virke uforståelig for en utenforstående. Grunnene til selvskading kan være mange og utenkelige. En traumatisk opplevelse i barndommen, kan få langvarige følger, og være en ting som ligger til grunn for vanskelige følelser og selvskading senere. Man kan til og med som voksen slite med vonde opplevelser fra barndommen. Slike traumatiske opplevelser kan være noe som har skjedd med kroppen mot ens egen vilje. Men det er også mange som ikke har opplevd noe konkret traume som driver med selvskading. Noen ganger vet man ikke helt selv hvorfor man gjør det. Uansett er det viktig å prate med noen om det og prøve å finne ord for de vanskelige følelsene.

Flere undersøkelser har vist at selvskading ofte forekommer ved psykiske lidelser som depresjon, posttraumatisk stressforstyrrelse, spiseforstyrrelser, dissosiative lidelser, rusmisbruk og personlighetsforstyrrelser preget av impulsiv aggressivitet. Særlig er det påpekt en sammenheng mellom bulimi og selvskading. Selvskading er også sterkt forbundet med ettervirkninger av traumatiske hendelser, særlig seksuelt misbruk og voldtekt.

På høyre hånd har jeg nesten ikke noen arr, det er alikevel et lengre arr som vises som dere også kan se her.

Min hudpleierutine!! :)

Inneholder produktlenker (Ikke sponset)

Opptatt av huden? Da har jeg noen tips til dere her.

Huden er kroppens største organ. Jeg er som de aller fleste veldig opptatt av huden. Hudpleierutinen min har jeg hatt i alle år og har blitt en fast rutine. Det viktigste for huden er en god hudpleie.

Huden er et viktig tema for mange, det gjelder å passe på huden din så godt du kan å bruke de riktige produktene.

Masken fra Linda Johansen blir kalt askepottmasken fordi den er så utrolig bra. Produktene kan kjøpes her:

https://www.lindakrem.no/products/instant-rescue-mask

https://www.lindakrem.no/products/maskepensel

https://www.lindakrem.no/products/mikrofibervotter

Serumet fikk jeg med som prøve.

Kan kjøpes her:

https://www.lindakrem.no/products/serum-gold

Min hudpleie består først av å rense ansiktet, etter rens smører jeg huden inn med et serum og tilslutt en god krem. En øyekrem er det ofte lurt å starte med fra 20-års alderen, eller yngre.

Å rense ansiktet er noe av det viktigste. Huden tiltrekker seg alt mulig i løpet av dagen, selv om du ikke er ute. Dette er noe jeg alltid har vært opptatt av. Huden blir så mye finere av en god hudpleie, huden blir også mye bedre når du renser og bruker produker. Jeg bruker ansiktsmaske to ganger i uken, dette har jeg gjort over lengre tid.

Rens og skrubb

Uten å rense huden oppnår du ikke på langt nær det resultatet du ønsker, uansett hva du bruker ellers. Du MÅ rensen huden morgen og kveld for å sørge for å fjerne makeup og å holde overskuddstalg og forurensing på avstand. Blir dette liggende på huden vil ikke gode produkter trekke inn for å gjøre det de skal. Du vil også tette porene og sørge for at avfallstoffer ikke trekker ut. Du skaper en irritasjon på huden som ikke gir deg glød.

 

Etter rens: Serum

Etter at du har renset huden kan du som hovedregel tenke at det mest tyntflytende produktet skal først på huden. Dette er som regel et serum eller olje. Disse skal som regel alltid under dagkrem, øyekrem og SPF.  Serumet er det produktet som er din problemløser til daglig bruk. Serumet er fult av aktive ingredienser, trekker inn i huden og gir deg resultater. Ønsker du en endring i huden må du alltid bruke et serum. Det brukes imidlertid aldri alene. Bruk alltid en dagkrem over da denne vil gi pleie og beskyttelse til hudoverflaten, hvilket serumet ikke gjør.

En hudpleie kan være like viktig for menn, for de av dere som ønsker å ta vare på huden og stelle litt ekstra godt med den. Her er det også produkter som er beregnet for menn som rens til huden, øyekrem og øyegel, fuktighetskrem og skrubbekrem som fjerner døde hudceller. Menns hud er både tykkere og grovere, i tillegg har den høyere talgproduksjon, som fører til fetere hud.

https://www.vita.no/merker/loreal/clay-scrub-red

https://www.vita.no/merker/loreal/lp-clay-mask-radiance

i Norge er det flere sminke produkter som gir uren hud, kviser og ulike reaksjoner. Det som blant annet kan hjelpe om du sliter med dette er produktene som heter Mizon, som de blant anner selger på Ebay, Mizon kan inneholde snegleslim og kan hjelpe for tørr hud, sprukket hud, kviser, uren hud, arr, osv. Denne har jeg kjøpt på Ebay og inneholder snegleslim.

Mange nordmenn sliter med uren og kvisete hud, og ofte forstår de ikke helt hvorfor de får det tiltross for gode hudpleierutiner, men det er kanskje ikke så rart når det nettopp er sminken som er årsaken til dette. Naturlig sol og UVB-solarium kan dempe akne, men føre til forverring i etterkant.

Jeg har prøvd å testet ut så utrolig mye, både av renseprodukter, ansiktsoljer, serumer, og kremer. Personlig foretrekker jeg serum fremfor olje. Jeg syns ansiktsoljer bare blir liggende på huden uten og trekke inn, huden kan føles seig å klissete, et serum er ofte en gele aktig konsistens som trekker inn i huden med en gang. Et serum tilfører fuktighet og styrker huden.

For tiden bruker jeg Korres som er kjøbt på Ebay. Dette er et bra merke som har en grei pris. Dette er et kjent merke som selges over alt. Jeg bruker også Filorga, dette merke liker jeg også godt. Disse produktene har en utrolig deilig duft og kjennes bra ut på huden. Filorga er blant annet laget på et labratorie av en fransk lege. Jeg kjøpte mine filorga produkter fra nettsiden Kicks. Det er så uendelig mange produkter på markedet og det kan være vanskelig å finne ut hvilke produkter som er bra og hva som passer til deg. Huden skal ha ha mye fuktighet så det gjelder å finne kremer som inneholder mye fukt.

Det er viktig at du finner produkter til det du vil behandle og at du finner noe som er tilpasset til akuratt din hud. Her er det produkter for fet hud, tørr hud, rød hud, sprukket hud, produkter for glød, anti age produkter, og for fuktighet. Jeg er ikke redd for å teste ut produkter, det de har av produkter i butikk å på nettet er gode produkter, noen er bare litt bedre en andre produkter. Jeg er ingen ekspert, men jeg har lest meg opp på mye av dette, jeg har testet ut mye, men også brukt produkter i alle år. I tillegg har jeg også vært hos hudpleiere opp til flere ganger.

Du bør også peele huden ukentlig. Dette sørger for å holde hudoverflaten helt fri for døde hudceller, smuss og avfallsstoffer. Peelingen i seg selv gir deg fin glød, i tillegg vil din hjemmepleie få en langt bedre effekt og huden din får en god helse og en sunn glød. Velg peeling etter hudtype eller gå for en frimatorbørste som brukes sammen med renseproduktet.

MIZON Snail Recovery Gel Cream 45ml(Snail secretion filtrate 74%–> 80%) Upgrade

https://rover.ebay.com/rover/0/0/0?mpre=https%3A%2F%2Fwww.ebay.com%2Fulk%2Fitm%2F140887195315

Korres Wild Rose Set Cream+Serum & Exfoliant Cleanser as Gift (Oily-Combination)

https://rover.ebay.com/rover/0/0/0?mpre=https%3A%2F%2Fwww.ebay.com%2Fulk%2Fitm%2F222211106267

Korres produktene kommer fra Hellas og inneholder naturlige ingredienser. Korres tilbyr naturlige og rene produkter som er milde mot huden

Etiske og velduftende produkter fra Korres. Basert på naturlige ingredienser som rose, gran og granateple.

Filorga ble startet i 1978 av dr. Michel Tordjman, en fransk lege som er lidenskapelig opptatt av hudens cellefornyelse.  Filorgas hudpleieprodukter tilbyr effektive anti-age-løsninger som inneholder de samme ingrediensene og konsentrasjonene som brukes i estetisk medisin (hyaluronsyre, NCTF, glykolsyre). Filorgas målgruppe er de som ønsker synlige resultater, men som ikke har råd til eller tør å få utført kirurgiske inngrep, men også de som har latt seg operere og ønsker å forlenge effekten av inngrepet.

Maske

Jeg bruker ikke produkter som kun gir meg en behagelig følelse, jeg vil ha effekt. Av masker forventer jeg resultat etter en påføring. Masker kommer i alle varianter, alt etter hva du ønsker. Plump, glød, fuktighet osv.

https://www.kicks.no/filorga/hudpleie/ansiktspleie/ansiktsskrubb-ansiktspeeling/scrub–mask

https://www.kicks.no/filorga/hudpleie/ansiktspleie/ansiktsserum/time-zero-serum

https://www.kicks.no/filorga/hudpleie/ansiktspleie/nattkrem/time-filler-absolute-wrinkles-correction-cream-50-ml

Bio oljen kan brukes til ulike ting, alt etter hva du ønsker å behandle.

https://www.blivakker.no/product/3091599?gclid=EAIaIQobChMIqI_aye2_2wIVx9myCh0gwgqjEAQYASABEgIEYPD_BwE

https://www.vitusapotek.no/ren-glycol-lactic-radience-renewal-mask-50-ml-/p/807632

https://www.beautyheaven.no/products/elixir-niactil-4-30ml

LÆRHUDEN (DERMIS) PÅVIRKER TEMPERATURREGULERINGEN

Mens epidermis (overhuden) mangler både blodårer og lymfeårer finner vi rikelig av dette i dermis (lærhuden). Blodsirkulasjonen i dermis har stor betydning for temperaturregulering av kroppen. Nerveceller i huden (i dermis) oppfatter da temperaturen og sender signaler via ryggmargen til det temperaturregulerende området i hjernen. Deretter påvirkes blostrøm og svettemengde for å regulere kroppstemperaturen.

Dermis er en betegnelse på lærhuden, det vil si den delen av huden som gir styrke og elastisitet. Dermis inneholder blodkar, svettekjertler og nerver.  

Epidermis- overhuden

Overhuden, eller epidermis består av flerlaget forhornet plateepitel. Den er 0, 1 mm tykk de fleste steder. Men den kan være 1 mm og tykkere der hvor slitasjen er størst, som under føttene og i håndflatene.

Subcutis (underhuden)

Underhuden består av:

1 Løst fibret bindevev

2 Fettvev

Rens og toner

https://www.nuskin.com/content/nuskin/no_NO/products/nuskin/shop_all_products/ageloc/97003882.html

PURE RETINOL VITAMIN A 2.5% HYALURONIC ACID

https://rover.ebay.com/rover/0/0/0?mpre=https%3A%2F%2Fwww.ebay.com%2Fulk%2Fitm%2F272265062112

Her har jeg på meg Pure clay glow mask

Symptomer på cyster!!

Siden jeg har hatt barneleddgikt hele livet har jeg også blitt undersøkt gynekologisk, de begynte å undersøke meg tidlig i ungdsomsårene, og har vært gjennom flere undersøkelser i løpet av disse årene. Perioden hos meg kom ikke før i 16 års alderen, da gikk jeg et år med blødninger før de satte meg på noen p piller. Å være jente er ikke alltid like enkelt, med livmor og eggstokker, hormoner som går opp å ned, og alle plagene som følger med på grunn av dette. Dere gutter aner ikke hvor lett dere har det som slipper alle disse plagene.

For noen år siden fikk jeg cyster på eggstokkene. Disse var nok små i starten, men etterhvert vokste de seg større og ga meg mer plager. Jeg gikk med små blødninger så å si hele tiden, og etterhvert ble også disse kraftigere. Det var helt forferdelig. Jeg gikk uker og måneder og hadde det ikke noe bra. Dette ble tilslutt et problem, jeg kunne ikke gå sånn lenger.

Eggstokkcyster kan være vanlig hos mange, og ofte vil de forsvinne av seg selv. Hos meg gjorde de ikke det, hos meg var det motsatt, det ble verre. Etterhvert måtte de operere bort disse cystene, operasjonen ble nok gjort vaginalt ettersom jeg ikke har noen arr fra denne operasjonen. De fikk tatt bort cystene jeg hadde og etterhvert ble jeg mye bedre.

Det fins ulike former for cyster, dette står litt lenger nede. Jeg er ikke sikker på hvilke jeg hadde. Det jeg vet er at det ga meg mye plager, ofte blødninger som var uregelmessige og kraftige blødninger i tillegg til smerter. Det var lite jeg kunne gjøre annet en å bli hjemme på sofaen. Det var rett å slett et mareritt. Jeg hatet det!

Bildet er lånt fra denne siden sammen med litt informasjon. https://sml.snl.no/cyste

Cyster er vanlige å finne på eggstokkene hos kvinner i fertil alder, og kalles folikkelcyster. I visse tilfeller kan de imidlertid vokse seg store og gi problemer. Får du sterke smerter i underlivet ledsaget av feber, bør du alltid oppsøke legehjelp.

Kvinner i fertil alder utvikler hver måned opp mot eggløsningen såkalte follikelcyster i eggstokkene, hvor egget vokser. Ved eggløsningen brister folikkelcysten, og egget fanges opp i egglederen, hvor den transporteres ut til livmoren. Etter eggløsningen omdannes follikelcysten normalt til en hormonproduserende kjertel, som forsvinner igjen hvis du ikke blir gravid.

Av ukjente årsaker kan det i enkelte tilfeller forekomme at follikelcysten ikke brister, eller at den lukker seg igjen etter eggløsningen. Vanligvis er cysten fylt kun med væske, men den kan også ha et mer massivt innhold eller vært blodfylt.  

Ofte oppdages de kun i forbindelse med en rutinemessig undersøkelse av underlivet. Som regel er cystene ganske små, og de forsvinner av seg selv etter en tid. De kan imidlertid også vokse seg store og gi problemer. I sjeldne tilfeller kan cystene påvirke hormonproduksjonen i eggstokkene.

Mindre cyster på eggstokkene gir som regel ingen symptomer, men noen ganger kan de merkes som en fast hevelse i magens nederste del eller forårsake smerter ved samleie.

Hvis cysten vokser seg stor uten at du merker noen symptomer, kan du oppleve at du vokser rundt livet. Du kan få en trykkende fornemmelse, og hvis cysten trykker på de indre organene kan du få symptomer i form av tyngdefornemmelse, hyppige vannlatinger, problemer med å tømme blæren eller avføringsproblemer.

Større cyster brister noen ganger plutselig, og væsken tømmes ut i bukhulen eller det oppstår en indre blødning i bukhulen. Dette gir voldsomme smerter i underlivet, feber og generell illebefinnende.

Såkalte corpus luteum-cyster er sjeldnere, disse kan produsere hormoner, og gi symptomer som forsinket menstruasjon etterfulgt av langvarig blødning. Dersom cysten sprekker og innholdet lekker ut i bukhulen, kan det gi plutselige og sterke smerter.

Bildet er lånt fra Google.no

I noen tilfeller kan følgene symptomer være:

Smerte i bekkenregionen og midjen.

Ubehag i magen

Utslipp fra skjeden som blod og urenheter

Uregelmessig menstruasjon og i menstruasjonssyklusen

Andre cyster i eggstokkene kan være:

• Dermoid cyster: disse cystene kan være fylt av forskjellige vev, inkludert hår og hud.

Smerte fra cystene kan ha flere årsaker:

• Dersom den er stor, kan den presse på organene rundt seg

• Den kan blø eller sprekke, og innholdet kan irritere vevet i bukhulen.

• Noen cyster har en "stilk" der de henger fast i eggstokken, og dersom den blir vridd slik at den stenger av blodtilførselen til cysten, gir dette plutselige smerter.

• Cyster kan også være opphav til forsinket, uregelmessig eller uvanlig smertefull menstruasjon.

Jeg klarte visst ikke å slippe unna lenger!!!

I 2015, flyttet jeg inn i nytt hus og har nå bodd her i over 2 år. Jeg flyttet inn rundt juletider og i Desember i år er det 3 år siden. Jeg skal innrømme at det føles som om jeg har bodd her mye lenger.

Etter at jeg hadde flyttet inn i huset i 2015 ble jeg syk. Det var bare en forkjølelse med hoste å feber. Etter noen dager gikk det over av seg selv. Jeg ble overrasket, det pleide aldri å gå over av seg selv. Når jeg har vært forkjøla har jeg nesten alltid fått lungebetennelse. Det har blitt mange timer på legevakten og jeg fikk som regel alltid med meg penicillin. Jeg har alltid hatt litt høy CRP som kan følge med leddgikten, det kan mange ganger være vanskelig å vite siden leddgikten kan skjule så mye. Det sikreste har da vært å gi meg penicillin, som alltid har virket bra. Allerede etter 2-3 dager har jeg blitt bedre.

For et par dager siden begynte jeg å merke noe bakerst i halsen og bak i nesen. Jeg tenkte at nå er det min tur til å bli syk. Jeg har ikke vært forkjøla siden 2015, så da var det vel kanskje på tide.

Natten har vært forferdelig, det har vært 30 grader ute og på rommet er det da selfølgelig også varmt. Du går klam hele tiden i tillegg har halsen vært så sår at jeg har ligget våken i flere timer. Etter noen timer med søvn våknet jeg tidligere en jeg pleier med verk i tinningene og feber. Jeg stod opp å tok meg en paracet å la meg på sofen. Det blir nok kanskje noen slitsomme dager, men jeg håper det vil gå over av seg selv, uten å måtte gå til legen. Om jeg ikke får blogget på noen dager så vet dere hvorfor.

Håper dere får en fin helg 🙂