Julen nærmer seg med stormskritt!!!

Desember måned og 3 dager til julaften, en fin tid for mange, men samtidig tøff for noen.

Jeg syns julen er den fineste høytiden vi har, med julepynt å juletre, og julelys utenfor som jeg syns er så fint. Spesielt når du kjører forbi husene på kvelden.

Huset er pyntet og ute henger det et hjerte med lys på. Det ble hengt opp en stor stjerne i det ene vinduet i tillegg til en mindre stjerne. Jeg fikk hjelp av både foreldrene mine og søsteren min Gunn Hege.

Det som kan være stressende er jo alle disse gavene som skal kjøpes og ordnes. Det er jo litt å holde styr på. Enda vanskeligere når du ikke vet hva du skal kjøpe til alle. Jul blir det jo uansett, om du er klar eller ikke.

Men nå er jeg så å si klar, julegavene er kjøpt, og det meste er ordnet, så nå kan bare julen komme.

I min familie har vi alltid hatt juletradisjoner. På julaften samles vi alle hos mamma og pappa og spiser julefrokost og ser 3 nøtter til Askepott. Ingen jul uten 3 nøtter til Askepott, i tilegg må jeg også ha med meg Reisen til julestjernen. På kvelden har vi hatt både ribbe og pinnekjøtt, og til dessert hjemmelaget riskrem med mandel i.

2 juledag samles vi alle, da har vi hatt kalkun til middag og dessert etterpå. Etter det pleier vi å ha bingo, som er utrolig kjekt for både store og små. Da har vi kjøpt inn gaver på forhånd som vi har pakket inn. Det blir ofte mye pakker, men det er jo kjekt at bingoen kan vare en stund når det bare er en gang i året. Vi handler for 150-200 kroner, men det blir ofte litt mer en det. Dette er jo en veldig fin juletradisjon, og tradisjoner syns jeg er viktig å ta vare på.

Tørkerull i julemotiv har også kommet på plass

Denne nissedukken fikk jeg av min mormor når jeg var 2 år gammel. Jeg finner alltid frem denne når det nærmer seg juletider. Litt flekker har den visst også fått seg i løpet av årene.

Min snille å gode mamma var også å kjøpte julekalender til meg <3

Dette hjertet er laget av kvister av min søster Gunn Hege, hun ordnet også lysene, som jeg fikk av mamma.

Jeg vil ønske dere alle sammen en riktig God Jul ☆ Ikke glem å ta vare på hverandre ♡

#jul #julehøytid #julegaver #julepynt #julen2018 #familie #tavarepåhverandre #tradisjoner #juletradisjon

Førjulsgave + klar til nyttår!!!

Etter omleggingen fra Blogsoft til WordPress har det vært noen problemer, i tillegg er det fortsatt litt å sette seg inn i, men regner med at det ikke skal ta så lang tid. Formen er hvertfall bedre en den var, så det er jo positivt.

I år ble det en aldri så liten førjulsgave fra mine foreldre. Jeg var spent på hvordan dette ville bli med tanke på at Bonny er små skeptisk til nye ting.

Det var nok på tide å skaffe seg et hundebur. Det har jo gått greit uten bur til nå, selv om jeg burde hatt det tidligere. Men nå har vi hvertfall fått oss et veldig greit bur.

En fin førjulsgave til Bonny fra mine foreldre <3

Jeg var så klart spent på hvordan han ville reagere, om han ville bli vandt med et bur siden han ikke har hatt det før. Han var jo redd når det ble skrudd opp, da begynte han bare å rygge bakover. Vi satte inn snop i buret etterpå men han ville ikke inn. Han stod bare utenfor buret og gryntet på snopet, så vi bar han inn i buret selv, som han selvfølgelig ikke likte.

Jeg tok med buret hjem og satte det på gulvet, jeg bar han inn selv og satte meg ned på gulvet med han. Han la seg ned til slutt og ble en stund i buret før jeg slapp han ut. Etter det fikk han både ros og hundesnop

Dagen etter fortsatte treningen, jeg tok han inn i buret selv, og ble værende en stund før jeg slapp han ut igjen. Jeg prøvde å legge hundesnop inni som han ikke turte gå inn å ta, men han klarte til slutt å gå inn å hente det før han tok det med seg ut igjen.

Senere på kvelden ble jeg faktisk overrasket. Bonny gikk faktisk inn i buret sitt selv, og la seg fint ned på teppet som lå i buret. Der ble han liggende en god stund før han hoppet opp i sofaen på plassen sin. (Som er favorittplassen) Noen timer etter gikk han inn i buret igjen, der la han seg ned og sovnet. Jeg må si at jeg er både overrasket og stolt over at han faktisk klarte det selv etter bare en dag. Han har blitt tryggere på buret nå, og går selv inn når han vil sove.

Nå er også Bonny klar til Nyttår, etter å ha fått Sileo, som er en beroligende gele. Denne hadde jeg også i fjor og fungerte utrolig bra. Året før fikk jeg noen tabletter, men disse fungerte ikke i det hele tatt. Noen ganger kunne det bli motsatt effekt av tablettene, og det merket jeg godt kan du si. Sileo geleen kan gis hver andre time og virker da beroligene. Denne ble han sløv av i fjor og sovnet rundt tolv på kvelden.

Jeg må si jeg er glad for at det fins noe som fungerer når det er sånne ting som dette. For hverken du eller hunden har det noe bra når hunden er så redd og engstelig. Bonny har det selvfølgelig bedre når han er rolig og ikke stresset. Så vist du har en hund som er redd og stresset, og som ikke takler rakettene på nyttår så kan jeg virkelig anbefale denne geleen. Selv har jeg aldri vært noe glad i raketter og ser egentlig ingen poeng i det. Hva er vitsen? Å bruke flere tusen på raketter liksom? Skjønner ikke helt greia, men det er meg.

Sileo geleen ser ut som dette og er på 3 ml

På den andre siden har sprøyten flere prikker som viser doseringen alt etter vekt.

Doseringstabellen nedenfor viser dosevolumet (i antall prikker) som skal gis til hunder i de ulike vektintervallene. Dersom dosen er mer enn 6 prikker (1,5 ml) skal halvparten av dosen gis på den ene siden av munnhulen og den andre halvparten av dosen på den andre siden av munnhulen.

Doseringssprøyten kan levere ett eller flere enkeltvolum av 0,25 ml. Hvert enkeltvolum av 0,25ml vises som en prikk på sprøytestempelet. Doseringstabellen viser antall prikker som skal administreres til hunder basert på kroppsvekt

Bonny veier ca 6 kg og skal derfor ha to prikker av doseringssprøyten.

#nyttårsaften #reddhund #førjulsgave #vennesegtil #tibetanskspaniel #stolt #sileo

Dagen begynte bra, men endte dårlig!!!

Helgen begynte bra den, formen var sånn passe grei. Litt forkjølet og noe feber bare, men selv om dagen begynte bra, endte det likevel dårlig.

På fredagskveld ble jeg mer uvel, det begynte med kvalme som ikke ville gi seg. Jeg var kvalm i flere timer som gjorde hele kvelden forferdelig. Jeg prøvde å drikke litt vann, men det ble bare verre, så jeg stod på badet ved siden av doen og svelget og svelget for ikke å spy. Jeg svettet, jeg frøs og jeg skalv.

Alt jeg hadde spist var to god morgen yoghurter. Jeg prøvde en jeg ikke hadde smakt, en brun god morgen yoghurt med nøttemix. Den var ikke mye god så jeg spiste bare selve vaniljen. Etter en stund tok jeg den gule yoghurten med vaniljesmak og havrefras, for den syns jeg hvertfall er god. Men etter det fikk jeg ikke i meg noe, det ble lite med vann også.

Jeg fikk ikke med meg hverken håndballen eller serien jeg så på, å når jeg skulle fortsette husket jeg ikke at jeg hadde sett det en gang. Når kvalmen forsvant klarte jeg hvertfall å slappe litt mer av, og sovnet fort når jeg endelig fikk lagt meg. For en deilig følelse det er når kvalmen slipper taket. Når jeg våknet dagen etter var jeg fortsatt ikke i form. Jeg kjente det godt i hodet og i kroppen. I tillegg hadde jeg også diare både fredag og lørdag.

Jeg har alltid hatt panikk for kvalme og oppkast, det er det verste jeg vet. Du gjør alt for ikke å spy. Jeg velger heller andre ting en dette. Det som følger med panikk er hjertebank, og ofte kan du gå inn i en slags boble der det kun er fokus på akkurat den tingen. Det er selfølgelig ubehagelig når panikken oppstår, men likevel er det helt vanlig. Jeg visste jo om det, for det er sånn det er å ha panikk.

Jeg antar at det var spysyken jeg hadde, det kan ikke være så mye annet. Jeg har hvertfall fått avsmak på god morgen yoghurtene, jeg kjenner jeg blir kvalm av å bare tanken. Jeg har ikke spist så mye siden fredag, men jeg har prøvd å få i meg nok vann. Selv om fredagen var verst, har jeg likevel vært uggen i 2 dager. Jeg var bedre i går, så nå kan det vel bare gå oppover.

Jeg har vel hatt spysyken 2 eller 3 ganger i løpet av 10 år, og da har jeg også bare hatt det at jeg svelger og svelger til du kjenner at det går ned, utenom en gang og da var det så vidt det bare var litt syre og det er 7-8 år siden. Jeg husker når jeg var yngre, da har jeg vel hatt et par ganger at jeg har spydd skikkelig. Men jeg har jo hatt nok av andre ting da når det kommer til sykdommer

En spysyke kan for meg mange ganget være lik, det har jo hendt at jeg har spydd flere ganger, mens andre ganger er det å gå med den kvalmen i tillegg til diare. Det varer som regel alt fra 1-3 dager. Hos andre er nok spysyken litt annerledes. For spysyken kan variere fra person til person, noen får diare og oppkast, mens andre kan ha diare og kvalme. I tillegg har jeg andre sykdommer som kan gjøre at spysyken kan virke annerledes hos meg en hos andre, som er i tillegg til Emetofobien jeg har.

Som jeg har skrevet litt om før så er Emetofobi en fobi for å kaste opp. Dette vil være det verst tenkelige scenario for emetofobikere.

* Emetofobikere kaster omtrent aldri opp

* Å være kvalm er fysisk, og ikke noe man kan styre. Man kan derimot bestemme seg for å ikke kaste opp, og mange emetofobikere har hatt graviditeter, omgangssyke og annet uten å kaste opp av det.

* I de fleste tilfeller vet ikke emetofobikere hva som gjør at de har denne type angst. De fleste har ikke hatt noen ubehagelige eller skremmende opplevelser rundt oppkast.

* Emetofobikere sliter med: Angst, angstanfall, stress, kvalme, uvelhet, magesmerter, diare, luftsmerter, angst for mat, angst for bakterier, angst for å være i et sted der det er mange folk som f.eks. ( buss, fly, butikk, restaurant, jobb, skole/barnehage, osv. ) Noen får også vansker med å reise, noen blir reisesyk av å få den fobien. Mange får også vansker med å puste fordi det er så mye spenning i kroppen. Mest av alt er man redd for omganssyke og matforgiftning.

* Mange personer har så mye angst for å bli smittet av bakterier/virus at de vasker hendene så mye at huden blir tørr og sprekker og detter av.

Emetofobi kan også kalles spysykeskrekk og oppkastfobi, men navnet emetofobi er det vitenskapelige uttrykket for akkurat denne denne fobi. Emetofobi (emetophobia) er angst for å spy, å kaste opp, å få brekninger, eller oppgulp fra magesekken.

De mange som lider av emetofobi har en herskende og omfattende fobifrykt for å spy. Det bakenforliggende til fobien for å spy er i de fleste tilfeller uviss, men det kan skyldes deprimerende erfaringer eller en feil læring.

Omgangssyke, tarminfeksjon.

Virusinfeksjon i tarmen, omgangssyke, er en vanlig årsak til kortvarig diarè og oppkast.

Viral gastroenteritt er den medisinske betegnelsen på virusinfeksjon i tarmen eller omgangssyke. Dette er en vanlig årsak til diaré og oppkast. Infeksjonen kan ramme alle aldersgrupper, men den er alvorligst hos små barn (hos spedbarn under 3 måneder forekommer tarminfeksjon sjeldent). På samme måte som forkjølelse er også virusinfeksjon i tarmen vanligst om vinteren, men tilstanden forekommer i alle årstider.

Det finnes en rekke virus som kan gi diaré og oppkast. Noen virus gir først og fremst kvalme og oppkast, andre gir hovedsakelig diaré – det vanligste er likevel en kombinasjon. I de fleste tilfellene tar det 2-3 dager, men både lengre og kortere intervall forekommer.

#ikkeheltpåtopp #forkjøla #feber #smerter #spysyken #emetofobi

En viktig legetime!!!

Jeg kan ikke få sagt det nok, tusen takk til alle dere fantastiske lesere, takk for alle tilbakemeldingene og for alle de fine kommentarene jeg har fått <3 Jeg setter så utrolig pris på at dere tar dere tid til å lese bloggen min.

I dag var det igjen tid for den såkalte celleprøven som jeg måtte ta på ny. Jeg tok celleprøven 19 Mars tidligere i år når jeg var i Stavanger, samtidig som de da også sjekket Endometriosen. (Endometriose er en sykdom, som jeg har skrevet om i tidligere innlegg)

Etter noen dager fikk jeg brev i posten, svaret fra celleprøven viste noen bakterier. Jeg var på kontroll igjen i Stavanger angående oprasjonen av Endometriosen, da fikk jeg også beskjed om at det bare var noe rusk. Men de skulle ta ny celleprøve under oprasjonen mens jeg lå i narkose. Men det ble ikke gjordt.

Jeg ringte å fikk time hos fastlegen til å ta en ny celleprøve, men han ville sende meg videre til en gynekolog. Jeg fikk hvertfall alle reseptene jeg skulle ha. Disse får jeg på blå resept. Jeg fikk også tatt en del blodprøver og i tillegg ønsket jeg også å ta en Ekg som sjekker hvordan hjertet er. Hjertet har de sjekket flere ganger på meg med Ekg. Denne gangen var det bare et ønske, Ekg er jo fort gjordt. Du får flere lapper på kroppen og deretter en ledning på hver lapp, ledningene kobles til en maskin som da også tar prøven. Det så greit ut, men de sender likevel prøven videre.

En celleprøve er i utgangspunktet ikke vondt, det skal hvertfall ikke gjøre vondt, ubehagelig er vel mer rett. Også er det jo det at du ligger der, med beina opp å ut til siden, noe som derimot kan være mer ubehagelig for veldig mange. Jeg skal være ærlig å si at jeg syns ikke det er noe gøy, det er ikke akuratt noe høydepunkt, men prøven er fort gjordt også er det veldig godt å vite etterpå at prøven er unnagjordt. Jeg tenker også at for mange så handler det litt om det å ha kontrollen, for å sitte på en stol å snakke er ikke det samme som å legge seg ned for å ta en celleprøve. Du føler du mister litt av kontrollen i det du legger deg ned.

Han slet med å finne livmorshalsen i dag, instrumentet han brukte ble dratt frem og tilbake samtidig som han trykket det ned, men han fikk det heldigvis til etter en stund.

Jeg foretrekker å gå Stavanger når jeg skal til gynekolog, men jeg har også vært mye i Oslo, der er de også dyktige. Det er faktisk stor forskjell på gynekologer. Noen gynekologer har mer erfaring en andre. I tillegg jobber de på andre måter og kan mer om andre ting.

Vi er veldig heldig i Norge, vi får automatisk innkallelse til å ta celleprøve, men også mammografi. For mange har ikke den muligheten som vi har her i landet. Det er så viktig å sjekke seg. Så ikke utsett timen, vist du absolutt ikke må, ta timen du får på alvor. Vi gjør ikke dette for morro skyld, vi får faktisk den muligheten og vi får faktisk den hjelpen vi skal ha. For dette er noe som er viktig for oss alle.

#sjekkdeg #celleprøve #legetime