Kastrering unnagjort

For ca 1 år siden valgte jeg å prøve kjemisk kastrering på hunden min Bonny. Dyrlegen anbefalte dette først for å se om det hadde noe virkning å heller ta full kastrering vist det hjalp.

Det tok litt tid, men jeg merket stor forskjell på Bonny etter den kjemiske kastreringen. En kjemisk kastrering er en sprøyte som blir satt i nakken.

Han var rolig og mer fornøyd, en kjemisk kastrering holder vanligvis i 6 måneder. På Bonny varte den ca 1 år, siden han er en liten rase. Etter at den begynte å gå ut ble han mer urolig, han stresset, han var sutrete og masete, i tillegg til en del uling. Han markerte også med å tisse inne. Disse tingene blir ekstra forsterket når han kjenner lukt fra tispene. Det har vært en periode nå med mye grining og uling, jeg merker han blir sliten for det stresser han jo.Jeg hadde fått time til kastrering, som ble gjort på Fredag. Etter å ha fått en sprøyte i låret tok det ikke lang tid før han sovnet. Så ble han lagt over på en benk og vi fikk beskjed om å komme tilbake om en god time, jeg hadde med meg pappa, takk for at du ble med.

Når vi skulle hente han var han ikke våken, han hadde fått motgift sånn at han skulle våkne, jeg prøvde å snakke til han men han registrerte meg ikke, etter en stund åpnet han øynene mer og mer, han så på meg, og registrerte at jeg var der.

Jeg satt bak i bilen på vei hjem å passet på Bonny, han var fortsatt veldig sløv å vinglete, i tillegg hadde han også på seg krage, denne skal brukes i en uke. Han har to sting som kan tas på Fredag, disse kunne jeg ta selv.

Å kastrere en hund kan være strengt, spesielt om det er en rasehund. Det kommer også ann på atferden og hvordan hunden er. Jeg måtte først prøve kjemisk en gang for å se hvordan han ble, for noen ganger kunne det ha motsatt effekt, han kunne da bli verre en han i utgangspunktet var, mer urolig, mindre lydig og mer sutrete.Når vi kom hjem lå han bare på gulvet, der lå han i flere timer, han var veldig sløv. Jeg fikk med meg 3 smertestillende tabletter, disse skal deles i to siden han bare skal ha en halv til dagen.En kjemisk kastreing kostet rundt 2000, mens en full kastrering koster 3881, men da er også kloklipp og vaksine med. Selve operasjonen tok en time.Han var sløv både fredag og lørdag, og var ikke helt med, han drakk ingenting, og var heller ikke ute å tisset, det eneste han spiste var leverpostei, jeg måtte blande en halv smertestillende for at han skulle få den i seg. Ellers lå han for det meste å bare sov.

Første natten gikk over all forventning, hun sa den første natten kom til å være tøff med klynking og at mange lå inne i stuen med hunden den første natten. Bonny har ikke laget noe lyd, jeg la to tepper på gulvet på soverommet å der sov han gjennom natten, jeg la også noen aviser på gulvet i tilfelle han måtte på do.

Han måtte bæres siden han ikke klarte å gå, jeg prøver å ha på kragen mest mulig, men tar den av når han skal spise å drikke, men det viktigste er å ha den på om natten, og det har gått greit til nå. Det tok også over et døgn før han klarte å tisse. Bonny er fortsatt ikke helt god og ligger for det meste bare å slapper av, han går minst mulig å må fortsatt løftes og bæres, men det fremover.

Han har sovet godt og har ellers vært veldig snill. Han har ikke laget noe lyd og ikke klynket seg. Men jeg har jo sett at han har hatt vondt selv om han ikke har klaget.

Nå er jo kastreringen unnagjort så nå håper jeg bare at han vil få en bedre hverdag, der han kan være avslappet og ikke gå å være så stresset som han har vært.

Når testiklene fjernes, vil nivået av testosteron synke. Det tar som regel minst 2 – 4 uker fra operasjonen til nivået av testosteron har sunket og man kan begynne å merke effekten av inngrepet.

Den beste hårkuren

inneholder affiliatelenker

Jeg har testet og prøvd ut flere ulike hårkurer, jeg tenkte derfor jeg kunne dele 4 av de jeg liker best, der to av disse er mine favoritter.

Det fins så utrolig mange forskjellige merker av hårkurer, det viktigste er å finne en hårkur som passer til ditt hår, for det kommer ann på hva håret ditt trenger. Om håret er tørt, fett, sprøtt, glatt eller krøllete, så fins det ulike hårkurer og produkter for de fleste hårtypene.

En av mine favoritter er Moroccanoil restorative, som er en reparerenden hårkur. Den andre favoritten er Lee Stafford Coco Loco med kokos, denne gir også mye pleie. Begge er mer kremete og ikke like tynne som mange andre. Disse lukter utrolig godt, å lukten sitter også lenge i håret etter vask. Litt forskjell i pris, men Moroccanoil er nok den som kommer best ut av kvalitet, samtidig som det er en favoritt blant veldig mange.

En krukke på 500 ml ligger på rundt 400 og oppover. Det er dobbelt så mye i denne en den de ofte selger i Norge som er 250 ml. Den er noen hundrelapper billigere når du kjøper den fra Ebay. Jeg betalte 366 for 500 ml som er billig, de har steget litt i pris etter jeg kjøpte den.

https://rover.ebay.com/rover/0/0/0?mpre=https%3A%2F%2Fwww.ebay.com%2Fulk%2Fitm%2F152263389270Coco Loco er en hårkur som er litt mer kremete en Moroccanoil sin. Selv om konsistensen er tykkere blir ikke håret fett av det. Håret mitt trenger mye fuktighet, og blir så å si aldri fett, akkurat der er jeg jo heldig, jeg vet jo at mange sliter med fett hår, som selvfølgelig kan være irriterende. Det beste er da å finne en hårkur, og generelt andre produkter for hår som lett blir fett.

https://www.vita.no/merker/lee-stafford/coco-loco/lee-stafford-coco-loco-coconut-kurRevlon er en hårkur som er litt annerledes, kuren er lilla å gjør at håret blir mer sølvaktig, men sitter du for lenge med den blir håret litt mer blålig, men ikke lilla. Håret blir mykt og den lukter også godt. Denne passer nok best for de som har veldig lyst hår, men jeg ser også forskjell på mitt hår når jeg bruker denne.

http://www.lyko.no/revlon/revlon-nutri-color-creme-1022-270mlRef har jeg brukt en del, denne lukter også godt, men jeg har følt at den har tørket ut håret mitt mer en hva den har gitt fuktighet. Ref og Revlon er tynnere i konsistensen en de andre.

REF Ultimate Repair Treatment Masque 750 ml

https://www.blivakker.no/search?SearchTerm=Ref%20ultimate%20repair%20treatment

Jeg pleier å variere mellom disse hårkurene, for jeg liker jo alle, jeg merker bare at håret er mer tilfreds med hårkurer som er tykke i konsistens, så lenge håret mitt trenger så pass mye fuktighet. 

Det er mange gode hårkurer, så her er det egentlig bare å teste ut, å se hva som fungerer best på ditt hår.I tillegg har jeg også kjøpt meg denne, en Goldwell Dualsenses serum spray, som er en leave-in spray. Denne gir mye fuktighet til skadet og tørt hår som trenger litt ekstra pleie.

https://www.blivakker.no/product/3086975/goldwell-dualsenses-rich-repair-restoring-serum-spray-150ml

Det er en del av meg

Jeg er den jeg er på grunn av flere ting og ikke bare på grunn av barneleddgikten. Det er ikke sykdommen som definerer hvem jeg er.

Noen ganger dukker disse spørsmålene opp, spørsmål som:

Ville jeg vært den samme uten barneleddgikt?

Ville jeg hatt den samme personligheten?

Ville jeg vært meg?

Tanker som dette dukker opp med jevne mellomrom, og svaret er at jeg tror jeg ville vært den samme jenta, jeg tror jeg ville vært meg. Men hadde jeg vært frisk ville jeg kanskje tenkt litt annerledes, jeg tror for eksempel ikke at jeg hadde hatt den samme staheten, for den følger ofte med når du har en sykdom. Smerter gjør også noe med deg, for det å ha det vondt kan forandre deg som person.

Jeg har alltid vært positiv når det kommer til barneleddgikten, jeg har stort sett alltid vært blid og fornøyd, men lei meg på grunn av smertene. Jeg har vært forståelsesfull og tålmodig og samtidig respektert andre.Noen klarer å gå, andre ikke, hverdagen kan se lik ut, samtidig ulik ut. Noen dager er bedre en andre dager, noen dager er mer smertefulle, og da blir humøret automatisk dårlig, samtidig som tårene presser på. Men jeg er fortsatt heldig som klarer det jeg kan. 

Har du vanskeligheter med å forstå og akseptere at situasjonen er som den er, blir det meste vanskeligere å takle. Det hjelper ikke å være sint å bitter, det blir bare ti ganger verre og det fører ingenting godt med seg. Det viktigste er familie og venner, å ha noen som bryr seg hjelper mer en noe annet.

Ikke vær redd for å be om hjelp fra andre, for noen ganger trenger man samtaler og litt ekstra hjelp med det som er vanskelig, men du må også hjelpe deg selv.• Jeg er den jeg er 

• Sykdommen min er en del av meg 

• Men jeg er ikke min sykdom 


Du er så mye mer en bare en sykdom, den er noe du har med meg, noe du lever med, og selv om jeg har tatt med meg mye fra barndommen og frem til nå, kunnskap jeg ikke ville fått vist ikke, forståelsen, styrken og positiviteten, er det likevel ikke sykdommen som gjør meg til den jeg er, men det er en del av den jeg er.
Du er like viktig, like god og like vakker selv om du har en sykdom eller flere, om du er 140 eller 180 har ingenting å si. Det vil alltid være noen begrensninger i livet når du er lav, men også for de som er høye. Ting går ikke alltid som planlagt, hindringer vil det alltid være. Noen ganger kan det være viktig å stoppe opp å bare kjenne etter hvor godt du egentlig har det, og hvor bra ting faktisk er. Møter du på hindringer så gjelder det å bare å ikke gi opp, men heller bare prøve. Du gjør jo så godt du kan og mer kan du ikke gjøre.

Ha tro på deg selv, respekter andre og ikke minst vær stolt av den du er ❤️

Bildet er fra http://Pinterest.com