Mine favorittserier!!!

I dag tenkte jeg å ta dere med inn i min lille serie og film verden, For jeg er som de aller fleste glad i å følge med på både serier og filmer. Jeg kan gjerne se både serier og filmer opptil flere ganger.

Jeg har også flere favoritter når det kommer til tv serier. Her er det jo så utrolig mye å velge i. Jeg syns jo de Amerikanske seriene er best, men jeg har også sett flere av de Norske. Her er det jo alt etter hva du selv liker.

En serie kan du se alene, men også sammen med noen. Er du jente går det ofte i jenteserier, men sjangere som krim, komedie, drama og triller/spenningsserier er også på topp selv om du er jente. For guttene er det som oftest mer vanlig med fart og spenning. Som actionthriller, actionkomedier og actioneventyr, samt filmer som blander spenning og science fiction.

Personlig foretrekker jeg tv serier fremfor filmer, men jeg ser så klart på filmer også innimellom. Jeg kan vel trygt si at jeg er en serieelsker.

( Bildene og noe av informasjonen er lånt fra Google.no

YOUNGER

Younger er en serie som handler om Liza, den nyskilte 40- åringen, som utgir seg for å være i 26 års alderen. Hun balanserer jobb og kjærlighetsliv, og det å være mamma

GREYS ANATOMY

Grey's Anatomy er en amerikansk TV-serie som følger rollefiguren «Meredith Grey» og fire andre turnusleger som utdanner seg til kirurger ved et fiktivt sykehus i Seattle i Washington. Serien er populær blant både seere og kritikere, og har blitt tildelt Golden Globe.

I denne serien følger vi også mcdreamy og mcsteamy, to kirurger også kalt Derek Shepherd og Mark Sloan

LAW & ORDER- SPECIAL VICTIMS UNIT

Spesialavsnittet er en amerikansk kriminalserie som har gått på NBC siden 1999. Den er den første av tre spin-off-serier fra den amerikanske TV-serien Law & Order.

SUITS

Suits følger en talentfull collegedropout med navnet Mike Ross (Patrick J. Adams), i hans liv som advokat i et oppdiktet New York-basert advokatfirma. Først som rettspartner for Harvey Specter (Gabriel Macht), før han på rekordtid jobber seg opp til å bli juniorpartner i firmaet, selv om han ikke har de rette papirene for å være advokat. Serien tar for seg Mikes og Harveys evne til å vinne saker, samtidig som de til beste evne skjuler Mikes store hemmelighet. I motsetning til Harvey, som for mange kan virke kald og en som bare gjør alt for å vinne, har Mike sympati for klientene og gjør alt for å gjøre det som er rett, dette er noe av det som gjør disse til et så bra team som de er.

CRIMINAL MINDS

Criminal Minds er en amerikansk krim- og thrillerserie som har gått på CBS siden 2005. Serien omhandler etterforskningsenheten Behavioral Analysis Unit ved FBI, som rykker ut ved spesielt alvorlige forbrytelser for å bistå lokale etterforskere med å utarbeide en profil av gjerningspersonen.

NASHVILLE

Nashville er en serie som handler om to countrystjerner Rayna James og Juliette Barnes. I serien er det også flere andre musikere og låtskrivere

SWITCHED AT BIRTH

Switched at birth handler om to jenter som ble byttet etter fødselen. De vokser opp i forskjellige hjem, og i feil familie. Sannehten kommer frem når de møtes

GOSSIP GIRL

Gossip Girl er en amerikansk dramaserie. Serien handlet om de to bestevenninnene Blair Waldorf og Serena van der Woodsen.

THE FOSTER

Med en biologisk sønn og adopterte tvillinger, blir det lesbiske paret attpåtil fosterforeldre til en vanskeligstilt jente. Prisvinnende dramaserie produsert av Jennifer Lopez

PRETTY LITTLE LIARS

Mysteriet begynner i den lille byen Rosewood når fire tenåringsjenter – Aria, Hanna, Spencer og Emily – får truende meldinger fra en som kaller seg "A", etter mordet og forsvinningen til bestevennen Alison.

THE OC

The O.C er en amerikansk såpeserie for ungdom som gikk på Fox fra 2003 til 2007. Serien omhandlet livene til en gruppe tenåringer og deres familier i Orange County i California.

UNGE LOVENDE

Serien handler om livene til tre venninner i 20-årene i Oslo som prøver å følge drømmene sine.

SIDE OM SIDE

Side om side er en norsk komiserie som har gått på NRK1 siden 2013. Serien handler om tre vidt forskjellige familier som bor i samme nabolag. Serien er spilt inn i Oslo på Røa

BEST FØR

Lena mister jobben og ektemannen på førtiårsdagen. Desperat prøver hun å stable et nytt liv på beina. Hun tar opp jakten på en ny jobb og kanskje en ny mann, samtidig som hun forsøker å samarbeide med eksen og hans nye unge kjæreste om sønnen på 10 år.

HELT PERFEKT

Helt perfekt er en norsk situasjonskomedie om stand-up-komikeren Thomas Giertsens liv som har gått på TVNorge siden 2011. Serien har også formmessige likheter med fiktive dokumentarer. Utgangspunktet for serien og rollefiguren til Thomas Giertsen er en personlighetstest Giertsen tok hos en psykolog.

NESTE SOMMER

Neste sommer er en norsk komiserie som har gått på TVNorge siden 2014. Serien handler om Per Ivar og Eva som nylig har overtatt hytta etter hennes foreldre. Hytta ligger ved Oslo-fjorden og underveis oppstår det mindre konflikter med andre hytteeiere.

SKAM

Skam er en nettbasert dramaserie på Nrk om livet til en rekke ungdommer på Hartvig Nissens skole i Oslo. Det ble produsert fire sesonger av serien, som hver fokuserte på én rollefigur: Eva Kviig Mohn i første sesong, Noora Amalie Sætre i andre, Isak Valtersen i tredje og Sana Bakkoush i fjerde.

I tillegg til serier har jeg også sett en del filmer, alt fra grøssere, komedier, drama, triller osv. Jeg kan nok være litt kresen når det kommer til filmer, det gjelder vel egentlig serier også. Blar du videre vil du finne noen av favorittene mine.

TWILIGHT

Twilight er en bokserie skrevet av den amerikanske forfatteren Stephenie Meyer. Serien består av 4 bøker; Evighetens kyss (Twilight), Under en ny måne (New Moon), Formørkelsen (Eclipse) og Ved daggry (Breaking Dawn)

Bella Swan har alltid vært en smule annerledes, og har aldri brydd seg om å passe inn med de andre, trendy jentene på skolen. Når moren hennes gifter seg på nytt og sender Bella av sted for å bo hos faren i den regntunge lille byen Forks i Washington, har hun liten tro på at ting vil bli særlig annerledes.

Det er inntil hun møter den mystiske og veldig pene Edward Cullen, en gutt som ikke ligner på noen andre hun har møtt. Han er både intelligent og flink til å prate for seg, og han ser rett inn i sjelen hennes. Det tar ikke lang tid før Bella og Edward føres inn i en lidenskapelig og avgjort uortodoks romanse.

FIFTY SHADES OF GREY

Fifty Shades of Grey er en amerikansk erotisk-romantisk dramafilm basert på den første romanen i trilogien Fifty shades skrevet av E.L. James. Hovedrollene spilles av Dakota Johnson og Jamie Dornan.

THE AGE OF ADALINE

Amerikansk/kanadisk romantikk/fantasifilm fra 2015

Adaline Bowman ble født tidlig på 1900-tallet, men etter en ulykke som 29-åring har hun ikke blitt en dag eldre. I frykt for at andre skal oppdage hemmeligheten hennes, stenger hun dem ute. Men så møter hun en pen filantrop som vekker hennes lidenskap for kjærlighet igjen. Med Blake Lively og Harrison Ford.

STALKED BY MY DOCTOR

Amerikansk thriller fra 2015

Vakre Sophie (Brianna Joy Chomer) blir alvorlig skadet i en bilulykke, men den begavede kirurgen dr. Albert Beck (Eric Roberts) redder livet hennes. Under rekonvalesensen følges Sophie nøye opp av dr. Beck. Men Sophies mor, Adrienne (Deborah Zoe), begynner å føle at doktorens intensjoner grenser til besettelse. Kan hun stole på morsinstinktet sitt?

Denne filmserien er på tre filmer, handlingen går ut på det samme, vi får også møte flere av de samme skuespillerne.

Stalked by my doctor 2. THE RETURN

Stalked by my doctor 3. PATIENT'S REVENGE

THE SURROGACY TRAP

Christy og Mitch bruker en surrogatmor i håp om å skape den perfekte familien. Deres håp blir rask rystet når de oppdager den unge kvinnen de valgte, som kanskje ikke var så perfekt som de først trodde

HER INFIDELITY

Canadisk thriller, 2015

Lily mistenker at mannen er utro og har et engangsligg med sønnens lærer. Men begjæret fører til en livsfarlig besettelse idet Lily prøver å unngå Graysons tilnærmelser.

BØLGEN

Bølgen er en norsk actiondrama og katastrofefilm utgitt i 2015. Filmen tar utgangspunkt i naturkatastrofen som vil inntreffe etter at det ustabile fjellmassivet Åkerneset raser ut i Sunnylvsfjorden.

#favorittserier #norskeserier #favorittfilmer #serieelsker

22 Juli, en dag vi aldri glemmer!!!

22 Juli 2011, en forferdelig dag og ikke minst en trist dag for veldig mange. En dag vi aldri glemmer.

Etter å ha sett begge 22 Juli filmene, tenkte jeg å dele noe av dette med dere i dag.

Den første filmen heter 22 July og handler om hvordan det var den dagen det var terrorangrep.

Filmen varer 2 timer og 24 min, aldersgrensen er 16 år, som er forståelig. Det jeg stusset over var at filmen var på engelsk, alle snakket engelsk, til og med tv en og radioen var på engelsk. Skuespillerne er Norske med blant annet Thorbjørn Harr og Jon Øigarden.

22 July Filmen ligger på Netflix, og siden Netflix er en amerikansk bedrift, er nok det en av grunnene til at de snakker engelsk, den andre grunnen er nok for at de vil ha filmen ut til resten av verden. Filmen har hvertfall Norsk tekst til de av dere som ønsker det.

Den andre filmen heter Utøya 22 Juli og handler om selve Utøya. Hovedpersonen Kaja som spilles av Andrea Berntzen ble kåret til beste kvinnelige skuespiller for filmen under Amandaprisen 2018. Filmen ligger på Viaplay og kan leies for 49 kroner.

Min konklusjon er at begge filmene er generelt gode, og verdt å ta en titt om du ikke allerede har sett de.

Ønsker dere alle ei fin helg ♥

Filmen er Leid fra Viaplay.no

#22juli2011 #utøyafilm #utøya #22julifilm

Hei, har du moren din inne??!!

En mandagskveld rundt 8- halv 9 på kvelden ringte det på døren.

Jeg åpnet og der stod det en mann som var litt opp i årene, jeg antar at han er fra nærområdet siden han snakket samme dialekt, men mulig han kommer fra en annen plass også. Jeg åpnet hvertfall døren, lite ante jeg at det var dette han skulle spørre meg om. For det første han sa, på dialekt var Hei, he du mor di inne? (Har du moren din inne) Jeg stod der, litt forfjamset og uforberedt før jeg til slutt fikk sagt "Det er jeg som bor her" Åja, javel ja svarte han tilbake. Han trodde jo ikke at jeg var gammel nok til å bo for meg selv. Selv om jeg har opplevd flere episoder som dette, så blir jeg aldri helt vandt med det, men samtidig er det jo også litt morsomt.

Han var hvertfall ute for å selge noen diktbøker. Jeg er skeptisk til alt som har med dørsalg å gjøre så jeg kjøpte ikke noen diktbøker. Jeg syns det kan bli litt mye til tider, det er tegninger som skal selges, noen ganger kommer de med ting, og da har de også med seg en papirlapp eller plakat, der det står at de ikke kan snakke. Og denne gangen var det diktbøker.

For ikke så lenge siden var det også en som ville selge meg strøm. Han snakket og snakket, samtidig som han viste meg på ipaden han hadde med. Jeg sa så klart nei. For det å inngå noen avtaler med noen som kommer på døren er ikke min greie. Men jeg googlet navnet etterpå og de fleste som hadde Fjordkraft strøm hadde skrevet at de bare lurte folk for penger og at de svindlet personene. De hadde aldri hatt så dyr strøm før som det de hadde med Fjordkraft og de advarte personene om å ikke inngå strømavtaler fra Fjordkraft.

Jeg blir overrasket over hvor mye saker og ting de faktisk går rundt å selger. Men så å si alt som har med dørsalg å gjøre er som oftest bare lureri.

Når jeg først har skrevet litt om det med strøm så har jeg funnet noen punkter som kan være greit å vite for dere som skal inngå en ny strømavtale.

Dette er Forbrukerombudets fem strømtips

* Sjekk betalingsvilkårene og velg en leverandør som fakturerer strømmen etterskuddsvis

* Ikke inngå avtale på stands eller ved dørsalg

* Vær oppmerksom på innlåsende vilkår som bindingstid og oppsigelsessgebyr

* Du betaler ofte litt ekstra for å ha en «prisgaranti», «pristak» eller lignende

* Bruk Konkurransetilsynets kraftprisoversikt for å sammenligne priser på forskjellige avtaler

Strømtips er hentet fra denne nettsiden https://e24.no/privat/eiendom/slik-finner-du-beste-stroemavtale/10040896

#overrasket #dørselgere #diktbøker #strøm #fjordkraft #gammelnok #uforberedt

Takk for en fin kveld!!!

Dagen i går var kjempe fin, først fikk jeg besøk av Stina. Hun hadde bakt kanelboller og jeg var så heldig at jeg fikk noen når hun kom på besøk. Og ja, kanelbollene smakte virkelig godt, i tillegg var de også helt nystekte.

Jeg ble med for å hente hennes barn i barnehagen, deretter var vi å spiste middag hos moren til Stina, og middagen den var kjempe god.

Etterhvert gikk vi hjem til Stina og der ble jeg utover kvelden.

Tusen takk for en fin kveld 🙂

Det må være lov å kose seg av og til selv om det ikke er helg.

#kanelboller #lovåkoseseg #heldigemeg

Det ble visst en aldri så liten oppfriskning!!!

Gårsdagens gjøremål ble en aldri så liten oppfriskning.

En hårklipp eller en liten stuss er noe vi alle trenger, farging å striping av hår er kanskje ikke like viktig for andre, og blir nok derfor ikke alltid prioritert, men en klipp eller stuss er noe jeg vil anbefale, for det trenger vi alle en gang i blant.

Som jeg har nevnt tidligere så går jeg til frisøren jevnlig. Da blir det alltid en stuss, farging av etterveksten og noen striper, i tillegg til farging å voksing av brynene. Jeg pleier også å sitte med en kur som gir næring og pleie til håret.

Og siden jeg tar ulike tabletter, der den ene er cellegift, trenger håret mitt den pleien jeg får hos frisøren. Jeg har mistet veldig mye hår, noe jeg fortsatt gjør, men ikke like mye som før. Og da er du nesten nødt til å prioritere håret å sette av tid til det. Det går mellom 2-3 timer, men det går fortere en du tror. Det som er bra er at jeg hvertfall har fylden i håret og det er jo et stort pluss.

Håret kan også forandre seg alt etter årstid, det kan du ofte se eller kjenne på håret vist det er kaldt eller varmt, eller vist du har tørr eller fet hodebunn.

Det ble en god stuss når jeg var hos frisøren i går, denne gangen ble det ikke lyse striper men heller en lystoning som skulle gjøre håret lysere å kaldere i fargen, i tillegg ble det farging og voksing av brynene. Lystoningen skulle være mildere for håret, den hadde heller ingen skadelige stoffer i seg og i tillegg var det også mye pleie i fargen.

Jeg ble som alltid veldig fornøyd, forandringen ble ikke så stor, men resultatet ble utrolig bra.

Ha en fortsatt fin lørdag 🙂

Kjøpte meg denne shampoen som jeg tenkte å teste ut. Den skal hjelpe vist du klør eller har tørr hodebunn.

#frisør #lystoning #klipp # #fargebryn #voksingavbryn #føltesegvel #fornøyd

For en fin kveld det ble!!!

Noe som kan være vanskelig er å planlegge ting uten å bli oppdaget, spesielt når hovedpersonen ikke skal vite noe. Det skulle være en overraskelse, men denne gangen fant hun ut av det.

Vi hadde planlagt et babyshower. Min søster Gunn Hege venter sitt 4 barn og vi tenkte derfor å lage til et overraskeles babyshower for henne. Sist vi planla så hadde hun gått å tenkt på dette en stund, å lurt litt på når det kom til å bli. Denne gangen fant hun ut av det bare noen timer før vi skulle møtes.

Vi var en gjeng som hadde avtalt å møtes litt før sånn at vi kunne ordne litt før Gunn Hege skulle komme. Hun dukket opp i 8 tiden med et smil rundt munnen.

Det ble lagt bleiekake, noen hadde ordnet med pynt å ballonger, det var to salater, focaccia brød, det var brus og kaffe, i tillegg var det fruktfat og flere kaker. Maten var kjempe god, både salaten og kakene. Alle spiste og alle ble gode å mette.

Selv om hun visste om babyshoweret så ble det alikevel en kjempe fin kveld, Gunn Hege var så klart fornøyd med kvelden og syns det var kjempe koselig.

Denne gangen valgte vi å gi Gunn Hege et gavekort hos frisøren i stedenfor gave til ungen. Hun hadde så mye til ungen allerede. Litt selvpleie er aldri feil, samtidig er det også utrolig viktig å få litt tid for seg selv.

To skåler med salater og et stort focaccia brød

Vi hadde flere kaker å velge mellom, og de smakte utrolig godt.

Håper du hadde en fin kveld og at du får en like fin dag når du skal til frisøren 🙂

Termindatoen nærmer seg, 14 November er like rundt hjørnet, men jeg har en følelse på at han kommer før terminen. Og ja, det blir en guttebaby ♡ Og du ser helt nydelig ut ♡

#babyshower #overraskelse #pastasalat #focaccia #kaker

Ikke alltid bare bare!!!

Gårsdagen ble ikke helt som planlagt. Jeg er hvertfall bedre etter denne forkjølelsen som dukket opp. Men det var visst en annen som ikke var helt i form.

Jeg merket ingenting av dette hjemme hos meg. Hunden min Bonny var en tur hos foreldrene mine. Han pleier å være på besøk hos de av og til, noe både han og foreldrene mine syns er stas. Men etter en stund ringte mamma, hun lurte på om han hadde fått i seg noe eller spist noe han ikke tålte. Jeg sa nei, jeg hadde jo ikke gitt han noe. Han lå bare på gulvet og pep, samtidig fikk han ikke til å bæsje. De hadde ringt dyrlegen og fikk beskjed om at det sikkert var forstoppelse. De kunne prøve å gi han klyster, men det var ikke enkelt.

Jeg hadde en avtale i byen så vi tok med Bonny også. Søsteren min Gunn Hege var med, mens pappa kjørte. Vi hadde ikke fått noe time til han, men de var veldig behjelpelige. Det var ingen problem, de kunne se på han med en gang. Det var en annen dyreklinikk siden hun jeg går til med Bonny ikke var på jobb. De fant hvertfall ut at det ikke var forstoppelse, men analkjertelbetennelse, altså betennelse i analkjertlene. Det var ikke rart han ikke fikk gå på do, det har så klart vært vondt å presse. Men de fikk spylt begge analkjertlene, som skulle hjelpe. Men vist han ikke ble bedre måtte jeg komme tilbake, sånn at de kunne lage snitt over analkjertlene for å ta bort betennelsen.

Analkjertelbetennelse kan komme av hunderasen, der noen er mer utsatt en andre raser.

Etter at de hadde spylt analkjertlene hadde han vært å bæsjet. Så da hjalp hvertfall spylingen.

Jeg fikk med denne oljen som han skal ha i 2-3 dager. Den skal hjelpe for en bedre avføring

Jeg fikk også med smertestillende tabletter som han skal ha i 6 dager

Jeg blander tabletten og oljen sammen med leverpostei, da får han hvertfall i seg det han skal ha. Leverpostei liker han veldig godt, i tillegg er det enkelt å blande sammen det han skal ha.

Alt i alt kom det på rett over tusen kroner, det viktigste er jo at det hjelper.

Da vi kom hjem var han veldig trøtt og sliten. Det er ikke alltid bare bare å være hund heller. Formen hans er hvertfall bedre i dag.

Tusen takk for at du ble med Gunn Hege, takk for hjelpen å takk for at du kjørte oss pappa ♡

#ikkebarebare #sykhund #medisin #vondt #smerter #bedrenå #rasehund #tibetanskspaniel