Min personlige mening, hva syns jeg

Jeg har hørt mye bra om disse bøkene, etter flere anbefalinger måtte jeg nesten bare lese de selv. Men hva syns jeg?

For å være helt ærlig så har jeg aldri vært noe glad i å lese bøker. Jeg kan lese blader og magasiner, men når det kommer til bøker så har jeg bare ikke hatt interessen.

Jeg leste litt når jeg gikk på skolen, selv om det ikke var så mye da heller. Men jeg har lest Twilight bøkene, eller 3 og en halv, jeg kom bare til halvparten av den siste boken. Alle bøkene var også på engelsk.

Så hva syns jeg om bøkene til Sophie Elise?

Min mening er at begge bøkene er bra skrevet, det er bøker som er gøy å lese. Innholdet var så klart bra. Det er ikke tunge bøker å lese, teksten er også lett å forstå.

Begge bøkene er personlige, jeg kjente meg igjen i mye av det som var skrevet i Forbilde. Rart at andre også kan ha de samme tankene og følelsene, men det er også en lettelse å føle at du ikke er alene om ting. Du vet den følelsen når du sitter å leser, når det du leser stemmer så godt med ditt eget liv, det var sånn det føltes.

Forbilde handler om livet hennes, den handler om oppturer og nedturer, den har tanker og følelser både på godt å vondt. I tillegg er den også sår.

Elsk meg handler om forelskelse, en forelskelse mellom henne og en annen kjent person. Den er skrevet på samme måte som det en forelskelse er.

Begge er kjøpt på internett, den ene fant jeg på Tanum nettbokhandel til 79 kr, pluss 39 i frakt. Det var 300 kroner i rabatt. Den andre ble bestilt på Norli bokhandel, denne var også på tilbud til 190 kroner, frakten kom i tillegg på 24 kr. Den ble også signert av Sophie Elise. Bloggadressen hennes er forresten: https://sophieelise.blogg.no/

Jeg syns hun er flink til å formidle, og flink til å skrive. Hun er en dyktig forfatter.

Jeg er glad jeg kjøpte begge bøkene, det er faktisk bøker som kan leses om igjen. 

 

God Helg alle sammen 🙂

First price vs økologisk

Er det noe jeg klarer å spise, som glir ned uten at det setter seg fast i halsen så er det riskaker.

Jeg har alltid hatt problemer med svelg å det å få ned maten. Jeg er kresen og har alltid vært det både på smak og konsistens, men det er veldig mange matretter som jeg også har hatt, som jeg enda har problemer med å få svelget. Det er så mye som setter seg fast i halsen og jeg får det hverken opp eller ned. Hver gang har jeg fått panikk, tårene renner, ansiktet koker, jeg svetter i hendene og hjertet slår fort. En grusom følelse.

Så det har vært viktig å finne noe som jeg klarer å svelge uten at det setter seg fast. Så da kommer vi til riskakene, for de kan jeg spise uten problemer.

Jeg har prøvd begge variantene, men den jeg har likt best er den økologiske. Jeg måtte kjøpe first price sin sist siden det var tomt for den økologiske.

Ingrediensene er de samme, men noe er det mer av og noe er det mindre av. Prisforskjellen er kanskje den største forskjellen. First price sin koster 8 kroner mens den økologiske koster 29 kroner. Det jeg merker mest på selve riskakene er at det er mer salt i first price sin, den er også mykere å tygge en den økologiske som varierer litt og kan være litt mer harde mens noen er myke. De økologiske riskakene varierer og det er fra samme pakning

På riskakene bruker jeg litt smør, Gilde sitt servelat og litt majones, noen ganger har jeg også Avocado.

I tillegg spiser jeg også litt havregryn og yoghurt.

Vist jeg blander det og lar det stå litt trekker yoghurten seg mer inn i havregrynene og da blir det også mykere og enklere og få svelget ned.

Her hadde jeg havregryn blandet med vanilje yoghurt, denne fikk jeg litt avsmak av, så da gikk jeg over til kirsebær yoghurten.

Jeg har også kjøpt inn Chia-Frø som jeg tenkte å teste ut sammen med havregryn og yoghurt. Det gjenstår å se om det blir en favoritt eller ikke.

Microblading før og etter

Noen ganger er det viktig å kunne unne seg noe for seg selv. Litt selvpleie har vi alle godt av, om det er den ene eller den andre tingen. Det er viktig å føle seg vel. Jeg har alltid vært opptatt av at brynene skal se bra ut. Jeg har jo alltid vokset og farget de hos frisøren, hjemme har jeg nappet de selv og noen ganger har jeg også farget de.

Alle har jo forskjellige bryn, det sies jo at brynene ikke er tvillinger men søstre. Med Microblading kan du få de så å si like. Det blir et renere resultat. Jeg fikk velge hvilken farge jeg ville ha, jeg har alltid likt at de er mørke så da var ikke valget så vanskelig. Jeg så også på ulike former, som hun rammet inn med en mal. Brynene skal jo passe inn til ansiktet så formen ble ikke så ulik den jeg hadde fra før av.

Før

Etter

Microblading er jo små kniver som lager hårstrå, behandlingen tar rundt 2 timer pluss tegning, forming og finpuss. Jeg valgte også Microshading, da brukte hun en maskin og la inn skygge på resten.

Siden det var intro-tilbud så kostet det 2990 og da får du også med påfyll. Til vanlig koster det 5500. Microshading eller PMU skyggelegging kostet 800 utenom, pluss 4 små pakker med krem som skal smøres morgen og kveld på brynene. Disse kostet 20 kroner stykk. Til sammen ble det 3870, noe som er billig.

Påfyll skal tas innen 4-6 uker, dette er noe som må gjøres for at resultatet skal bli bra. Etter behandlingen kan du bli litt rød og hoven, men skal gå bort innen 24-36 timer.

Jeg og søsteren min Gunn Hege var å tok påfyll samme dag, vi hadde begge fått time 10 Mai. Denne gangen tok det rundt en og en halv time på meg. Det var flere runder med påfyll, men jeg tok ikke Microshading denne gangen siden jeg ikke kunne se så mye forskjell. Øyenbrynene ble veldig fine på Gunn Hege, hun var også fornøyd med hvordan resultatet ble.

Brynene skal smøres i 10 dager med en spesial krem. Pakningene er små, så jeg kjøpte 5 pakker denne gangen.

Jeg ble både rød og hoven, det har også vært sårt og ømt, men det gikk over etter noen dager. Jeg blødde ikke første gang, men denne gangen blødde jeg litt. Microblading innebærer å skjære i huden så det sier seg selv. Men det kan variere alt etter dag, for ingen dager er like. Noen kan hovne opp, mens andre ikke hovner opp

Jeg fikk anbefalt å ta påfyll igjen om et år, da er det også halv pris av prisen i dag. Men det er mulig jeg må tilbake i løpet av en måned eller to for å fikse noe, vist det er mye av fargen som forsvinner blant annet, jeg mistet en del farge før påfyll, noe som er vanlig.

Microblading er en semi-permanent tatoveringsteknikk til øyenbryn der fine streker av pigment risses inn i huden for å etterligne naturlige øyebrynshår. Metoden er perfekt for å fylle ut tynne bryn eller for å gjenskape naturlige bryn for dem som ikke har. Microblading kan være like aktuelt for de som er 60 og 70, og eldre en det også.

Jeg er mer fornøyd nå en det jeg var før, brynene er fine, de er mer markerte, og de passer også til resten av ansiktet. Jeg kan fortsatt farge og vokse brynene hos frisøren, det er bare mindre arbeid nå.

 

Håper alle får en fin 17 Mai feiring i morgen 🇳🇴

Vanlig eller vegansk krone-is

Jeg har smakt og testet ut flere ulike istyper og da spesielt kroneiser. Så jeg tenkte jeg kunne dele hva jeg syns og samtidig fortelle hvilke to kroneiser som er mine favoritter.

Jeg merker stor forskjell på om det er Diplom eller Hennig Olsen, kanskje ekstra godt på jorbærisen.

Smaksmessig synes jeg Henning Olsen sin krone-is med Jordbær er best og den veganske fra Henning Olsen med sjokolade.

Det er ikke sånn at jeg ikke kan spise Diplom is, jeg syns bare Henning Olsen sine er bedre.

 

Dette er den veganske med sjokolade. På toppen er det mandler, ulike de som er på den vanlige. Jeg klarer ikke nøtter så disse må jeg spytte ut. Vaniljesmaken er også forskjellig fra den vanlige. På den veganske er det også mørk sjokoladesaus som ligger på toppen under mandlene og på bunnen. Kjeksen er en del mykere, noe jeg liker best. Kjøper du en pakning med vegansk is er kjeksen mykest, vist du kjøper de enkle er kjeksen noe mer sprø en de som ligger i pakningen.

Kjeksen på den veganske jorbærisen var så hard at jeg nesten ikke fikk tygd den. Så det er ganske stor forskjell på kjeksen på den veganske jordbær og sjokolade isen.

Noe kanskje ikke alle vet er at sjokoladen på innsiden av Krone-isen er for å beskytte kjeksen slik at isen ikke gjør den bløt. Det stemmer nok bra, men ikke på den veganske sjokoladeisen. Krone-isen er også 14 prosent mindre i esken, en det den er når du kjøper en enkel.

Dette er Henning Olsen sin krone-is, jeg syns jordbærsmaken er mye bedre en det den er på Diplom isen.

Prisen er jo også stor, en pakke med 6 stk ligger på rundt 44 kroner mens en pakke med 4 stk av den veganske ligger på 74 kroner. Begge typene ble kjøpt på Kiwi.

Hva er deres favoritt is? Noen som har smakt den veganske?

 

 

Jeg har fått ny time til operasjon

Kvinnekroppen er et kapittel for seg selv, den er avansert, det er mye som skjer og samtidig dukker det opp ulike plager.

Som jeg skrev tidligere så skal jeg ta konisering. Det tok ikke mange dager før jeg fikk brev om time etter at gynekologen ringte meg.

I brevet lå blant annet disse arkene. Jeg har fått time 12 Juni til konisering, der de skal ta bort noe på livmorhalsen.

Selve inngrepet tar ikke lang tid og operasjonen skal også være nokså grei. Jeg har hatt mange operasjoner, men ikke akkurat denne. Det er jo alltid greit å få det overstått.

Det er fortsatt en liten stund til enda, men jeg skal oppdatere når jeg vet noe mer.

Ha en fin helg 💞