En touch up

For noen måneder siden valgte jeg å ta microblading, noe jeg er glad jeg gjorde. Ikke alle tenker over hvor mye bryn har å si for et ansikt, men det er opp til hver enkelt, for meg har det faktisk mye å si.

Dette er brynene før microblading

Etter første runde ble resultatet utrolig bra, jeg var fornøyd og det å sammenligne og se hvordan de var før og etter var utrolig. I tillegg til microblading valgte jeg også PMU som er skyggelegging, den ble lagt over begge bryn med en penn fra en PMU maskin. Jeg merket ikke noe til at det vondt eller ubehagelig, men så klart kjente jeg det.

Etter 4 uker måtte jeg ta påfyll, denne gangen var det litt mer ubehagelig. Jeg tok bare påfyll med microblading denne gangen og ikke PMU skyggelegging. Jeg la merke til at formen på brynene ble forandret litt etter påfyll.

Noen uker etter jeg tok påfyll mistet jeg litt av fargen, som kan skje. Noen mister mer en andre. Så jeg fikk ny time til å komme å fikse på det. Hun gikk over begge bryn, men mest på det ene, hun la inn en mørkere farge og i tillegg tok jeg også skyggelegging. Jeg synes det ble finere med skyggelegging en å bare ha microblading, men det er min mening. Denne gangen var den mest smertefulle av alle, men man må lide for skjønnheten sier de, og det var jo mitt valg.

Jeg ble spurt om jeg gikk på blodfortynnende medisiner ettersom jeg blødde en del denne gangen, for hvert kutt måtte hun tørke og samtidig holde for å stoppe det. Jeg går ikke på blodfortynnende, men jeg vet at dagene varierer og noen dager kan du være mer sensitiv en andre, det påvirker blant annet når det er den tiden i måneden, for det er mye som skjer i kroppen da. Det er hvert fall noe jeg har erfart selv, så jeg vet det stemmer. Skyggeleggingen ble lagt manuelt siden jeg blødde en del, denne ble brukt for å trykke inn selve skyggen. Hun holdt på i flere minutter, jeg skal være ærlig å si at det var smertefullt, jeg foretrekker heller den andre som går automatisk.

Etter behandlinger med microblading og skyggelegging kan du bli stiv og sår over begge øynene og i selve brynene, men etter noen dager går det over. Det viktigste etter en behandling som dette er å smøre med en krem som du kjøper med fra salongen, de kommer i små pakninger så jeg kjøpte med meg 5 av disse, de kan brukes i ansiktet også. Det er også viktig å ikke få vann på brynene på noen dager, hvert fall minst mulig og i tillegg unngå solen.

Nå er det rett over 1 uke siden behandlingen og foreløpig ser det veldig bra ut. Påfyll kan du ta når du vil, men det anbefales 1 gang i året.

 

Hårkur, skrubbevotter + fotbad

//inneholder affiliatelenker til Lyko//

Jeg tenkte først jeg kunne starte med å vise dere denne hårkuren/kremen som er i fargen lilla. Denne vil jeg anbefale om du har lyst hår og ønsker en kaldere lys farge. Den lukter godt og lukten sitter også lenge i håret. Dette er en hårkur som gir fuktighet til håret, det blir mykt samtidig som håret får en kaldere farge. Denne virker ikke som de lilla shampoene gjør, men sitter du for lenge kan du få et litt mer blålig skjær på håret. 

Disse hårkurene fins i forskjellige nummer, denne som har 1022 gir en mer kald/platinablond farge.

Sånn ser hårkuren ut

Dette er etter jeg vasket ut hårkuren, som dere tydelig kan se er det flere striper som har fått en mer kaldere lys farge. Noen hårstrå vil alltid være lysere en andre og da vil også fargen bli blondere. Jeg har brukt denne en gang i uken som er det som er anbefalt.

https://www.lyko.no/revlon/revlon-nutri-color-creme-1022-270ml

 

Disse skrubbevottene kan brukes på hele kroppen, men jeg tror ikke de er beregnet på ansiktet. Det beste er å skrubbe deg i dusjen med vann for å åpne porene. Du skal skrubbe forsiktig og ikke for lenge. Jeg har opplevd å ha skrubbet for hardt, og klarte å få meg et par brannsår, i tillegg kan du fort bli rød. Så vær forsiktig. Skrubbevottene kan brukes flere ganger over tid, etter hvert vil du merke at skrubben blir svakere og da vet du at den kan kastes. Men da er det bare å ta i bruk den andre siden de kommer i par. Jeg har testet de ut og er veldig fornøyd med de. Så om du er på utkikk etter skrubbevotter kan jeg virkelig anbefale disse.

Å skrubbe kroppen en gang i blant kan gjøre stor forskjell. En skrubb åpner porene og tar bort skitt som ligger både i porene og generelt på kroppen. Det skal bare brukes vann og ingenting annet. Etterpå blir huden glattere å mykere. Jeg skrubber alt fra 2 ganger i uken til annen hver uke, alt etter hva jeg orker.

https://www.lyko.no/lyko/lyko-scrub-glove-grey

 

Denne fotbad skrubben likte jeg også godt. Den er enkel å smøre ut og lett å vaske av. I tillegg lukter den godt og gjør føttene myke. Den er blank og er uten korn, og kan brukes når det passer deg, når du vil ha litt ekstra velvære på bena. 

Fotbad med ekte olivenolje og Aloe Vera gel som effektivt renser og gjør føttene myke og klare.

https://www.lyko.no/resq/resq-olivealoe-foot-bath-150ml

Nye sko

Det burde kanskje ikke komme som noen overraskelse at det ble akkurat disse skoene.

For jeg bestilte meg disse joggeskoene først å fremst fordi det var litt hel på. De er jo en del høyere en vanlige joggesko.

Jeg hadde noen svarte for flere år siden som det også var en del hel på, mer som platåsko. Disse gikk jeg alltid på, hele tiden, og til slutt ble de så ødelag at det ble hull overalt. Når jeg gikk på de samlet det seg steiner som la seg inni sålene. Så de ble omsider kastet, til min fortvilelse. Jeg fant selvfølgelig ikke sånne sko igjen, de har heller ikke hatt sko til barn med sånn hel på.

Men så kom jeg over disse hvite og tenkte med en gang, disse må jeg jo bare ha, så da var det bare å bestille de. Jeg var spent på hvordan de var på og om de ville passe. Skoene er i størrelse 33, og jeg kunne nok kanskje hatt 32 også, men da jeg gikk inn på siden var de utsolgt.

Jeg prøvde å gå litt på de, og merket jeg glapp litt mens jeg gikk, skolissene var ferdig knyttet og var elastiske lisser. Jeg prøvde å stramme lissene for å se om de ble bedre, noe de ble, så jeg valgte å klippe av lissene på midten å prøve å knyte. Skolissene var vanskelig å knyte på grunn av det elastiske stoffet, så da gikk mamma å kjøpte nye skolisser til meg som jeg bare kunne tre gjennom. Det eneste var at det var et område som var sydd fast, på begge skoene, som sikkert var for å holde lissene på plass. Det ble litt styr, men Gunn Hege, min søster var rask med å ordne det. De ble i alle fall mye bedre, jeg ble hvert fall fornøyd, i tillegg synes jeg jo også at skoene er både kule og fine.

Før var det sjelden og ikke like vanlig å bruke joggesko til skjørt og kjole, men nå er det motsatt. I dag blir joggeskoene brukt til det meste av klær, om det er tights, bukse, skjørt eller kjole. Og jeg må si jeg synes det er kult.

Etter å ha klippet av lissene på midten så de ut som dette. Det var umulig å knyte de, så jeg var glad når de andre lissene passet. Skoene kjøpte jeg fra denne nettsiden.

https://feetfirst.no/dinsko-sneakers-hvit-324437

En liten makeover

Uken startet med enda flere røntgenbilder, fortsatt av nakken. De måtte visst ha to til der jeg bevegde på hodet. Det var ikke noe ventetid så det var fort gjort.

Så var det tid for en liten makeover hos frisøren. Nå er det en stund siden jeg har vært å ordnet håret, så med en liten stuss og striper følte jeg meg så mye bedre. Det ble lysere, siden det var det jeg ønsket.

Jeg trengte nok en liten boost for å føle meg bedre. Det er ikke alltid det skal så mye til, men det kommer også ann på hvordan du føler deg på forhånd.

Jeg ble i alle fall fornøyd og syns resultatet ble veldig bra.

Hvordan har jeg det for tiden

Jeg tenkte jeg kunne komme med en liten oppdatering til dere på hvordan ”jeg” har det for tiden.

Jeg skrev for en tid tilbake at jeg slet litt med at jeg hadde mistet energien, at jeg var mye trøtt og at hodet føltes tomt. Formen generelt er bra føler jeg. Men det er alt det andre som du ikke alltid har helt kontroll på. For selv om jeg har det bra er det flere ting som kunne vært bedre. Det er dager der jeg fortsatt er tom i hodet, sliten i hodet, og til tider er det bare kaos. Jeg får bare ikke skrudd det av, det er liksom ikke bare en knapp jeg kan trykke av på. Jeg sover dårligere og er generelt mer trøtt. Men jeg fungerer, så jeg burde være fornøyd, jeg burde være glad, men det er ikke alltid det kommer frem.

For det er dårlige dager, selv om de fleste er bra. Det er ting som er vanskelig å forklare, noen ganger er det vanskelg å sette ord på det. Når folk spør meg om hvordan jeg har det, sier jeg stort sett bra selv om det kanskje er noe som plager meg eller noe jeg tenker på. Jeg er sånn som overtenker, og da kan det være lett for andre å se at det er noe. Men jeg prøver å være positiv, jeg er positiv, jeg er glad og jeg er også fornøyd. Og har du positive ting i livet ditt så hold fast på de, det er det som får deg videre og gjør ting lettere.

Tanker tar generelt opp mye av tiden, og det er vanskelig å være motivert hele tiden. Det er bare sånn det er noen ganger. Motivasjonen til ting blir borte, noen ganger tar det lengre tid å komme seg tilbake til der du var, det gjelder bare å være tålmodig å ta en dag av gangen.

Det går bra, det kunne alltids vært bedre men det kunne også ha vært verre.