En annerledes hverdag!!!

En hverdag for meg kan se annerledes ut en andre sin hverdag.

For de fleste består som oftest en hverdag i tidlig morgen, frokost, få barna i barnehage og skole, videre er det skole eller jobb før det er tid for å hente barna. Så er det hjem å lage middag, før det er tid for lekser med ungene. Videre er det vasking og rydding av klær, litt avslapping før det igjen er tid for kveldsmat og leggetid på barna. Om barna sovner fort kan du være heldig å få litt tid å slappe av på før du selv må legge deg.

Dette er for mange en vanlig hverdag, en hverdag som kan være hektisk, dager som er fylt med kaos og mye glede.

For å få til en hverdag som dette, skal du være oppegående. Vær glad for at du faktisk kan, og at du får det til. For det er ingen selvfølge. For de som er kronisk syke kan en hverdag som dette ofte være umulig, og kanskje spesielt for de som ikke klarer å stå opp av sengen.

Min hverdag kan være lik, men samtidig også ulik. Dagene varierer, og til tider er det vanskelig å planlegge ting. På en dårlig dag vil sofaen være min bestevenn, mens på en god dag vil jeg klare mye av det samme som andre gjør. En dårlig dag kan bestå av smerter, ledd som dunker, trettet, lite energi, følelser som går opp å ned, som også kan gi en tomhetsfølelse som gjør at du ikke klarer å tenke skikkelig.

Det som er viktig er rutiner, for klarer du å få inn en rutine og følge den så er det hvertfall en begynnelse. Jeg har det bedre nå med rutiner en det jeg hadde for noen år tilbake, for da var det ikke mye rutiner for å si det sånn.

Nå for tiden har jeg en periode der jeg er trøtt, jeg har lite energi som gjør at jeg ikke orker så mye. Vi har jo alle oppturer og nedturer. Ingen klarer å være 100 prosent hele tiden.

Men jeg har lært at smerte gjør deg sterkere, jeg trenger heller ikke være redd for å felle noen tårer, for de gjør meg bare modigere.

#trøttogsliten #liteenergi #barneleddgik #juvenilrevmatoidartritt #ulikehverdager

Ny shoppingrunde!!!

Reklame- inneholder annonselenker

Det kommer vel ikke som noen overraskelse, men jeg har vært på en aldri så liten shoppingrunde igjen.

Denne gangen ble det bare en liten shoppingrunde. To bukser og en buksetights. Jeg er alltid spent på om klærne kommer til å passe, for det er jo en av risikoene når du bestiller klær over nettet. Selv om jeg bruker samme størrelse i klær så hender det jo at det ikke passer. To av tre passet, så det endte med at jeg måtte sende den ene buksa tilbake, siden den var for stor.

Buksene bestilte jeg fra Hennes Og Mauritz

Nå har det jo begynt å bli hull i en av favoritt tightsene mine, den har blitt sydd flere ganger av min snille mamma. Når det er en favoritt så prøver du jo og beholde den så lenge som mulig før den må kastes.

Jeg syns klær generelt er vanskelig, det er jo så mange ulike former og fasonger, i tillegg er jeg nokså kresen av meg. Jeg liker ikke når klærne blir for store, for da blir de for posete, og da ender det jo opp med at jeg drukner i klærne. Jeg syns heller ikke at det er behagelig å gå i noe som er for stramt, det er jo bare vondt å ha på seg. Så da gjelder det å finne noe som ser behagelig ut, samtidig som det skal være fine plagg. Litt mønster kan jo være fint det, så lenge det ikke blir for mye.

Treggings størrelse 140 finner du HER

Joggers bukse i størrelse 140 finner du HER

Denne joggedressen fikk jeg av foreldrene mine etter at de hadde vært i Tyrkia. Størrelsene og klærne kan jo være like vanskelige der som her i Norge, men den passet. Jeg likte denne kjempe godt, den er god å ha på seg, i tillegg så er den jo også veldig fin.

#hennesogmauritz #barneklær #bukser #størrelse10år

Den beste!!! ♥

15-11-2014 er dagen du ble født, og i 2015 var året da jeg fikk møte deg. Jeg husker dagen så godt, det var vinter, det var kaldt og du var så liten. Tenk at jeg skulle få en så fin gave som deg, jeg var så takknemlig, noe jeg fortsatt er. Du lå på fanget mitt hele turen hjem. Ting gikk overraskende bra og du ble fort vant til både meg og resten av familien. Du kom raskt inn i rutinene våre og etterhvert gikk ting automatisk.

I går var det din dag og din bursdag. Dagen ble feiret med blant annet favorittsnopet ditt som er biffstrimler. I tillegg fikk du også middag og noe pålegg på kvelden.

Tenk at du ble 4 år i går, men hele 34 år i menneskeår. 34 menneskeår fordi han er en liten hund. Jeg har lagt med et diagram, en hundekalkulator lenger ned på siden, som forklarer litt mer om det med størrelser og alder på hunder.

Du er alltid så god å snill, setter jeg meg på gulvet så kommer du å legger deg i fanget. Du betyr så mye for både meg og resten av familien, og du viser ofte at du setter pris på oss.

Samtidig tenkte jeg å komme med en liten oppdatering etter den kjemiske kastreringen. Jeg var jo spent på om det ville hjelpe. Det tok litt tid, men etter noen uker begynte jeg å merke forskjell. Det har ikke vært noe uling, og heller ikke syting og masing, utenom en dag da, når han ikke fikk være med foreldrene mine hjem. Han er mye roligere, og sover mye mer nå en tidligere. Han har faktisk blitt en sofagris, han er heller ikke ute lenge om gangen. Jeg ser at han har det bedre nå når han ikke stresser lenger. Det er jo mer behagelig for han når han er avslappet i stedenfor den uroligheten han hadde før.

Bonny sitt favorittsnop er biffstrimler, og er kjøpt på Europris.

Bildet er lånt fra Pinterest

Du er den aller beste ♥♥♥

Bildet er lånt fra denne siden og er et diagram som viser hundens alder http://www.kalkuler.com/kalkulator/dagogdato/hundealder/

#bursdag #tibetanskspaniel #4år #rasehund #hannhund #denallerbeste

Lille Dominic!! <3

Noe så nydelig og lite <3

Tenk å være så heldig, å få oppleve det å bli tante og ikke minst å være tante. For det er helt fantastisk.

Min søster Gunn Hege fikk en gutt for bare noen dager siden. Han ble født 1 November og veide 2635 gram og var 46 lang. En liten prins som har fått navnet Dominic <3 Og jeg har fått et nytt tantebarn.

Vi fikk møte lille Dominic dagen etterpå, da vi feiret Gunnhild Marie sin bursdag.

Gunnhild Marie som er min andre søster har to nydelige gutter <3

Jeg er så takknemlig og stolt over å ha 6 nydelige tantebarn. 5 gutter og ei jente.

Leon 10 år

Linnea 9 år

Dennis 2 år

Dominic 9 dager gammel

Leander 3 år

Julian 1 år

Det øverste bildet er Dominic når han bare var 1 dag gammel <3

Her er han 6 dager gammel 🙂

Bildene er godkjent.

#stolttante #enlitenprins #takknemlig

Jeg liker det bare ikke!!!

Jeg skal være ærlig å si at dette er noe jeg ikke kan fordra, jeg liker det rett og slett ikke.

Vinteren som er kald og snøen som følger med, det har jeg aldri vært noe glad i.

Likevel syns jeg det er bra at vi har disse 4 års tidene her i Norge, jeg skulle bare ønske at vinteren ikke var så kald, at vinteren var litt mildere.

For våren, sommeren og høsten er bedre for min leddgikt, spesielt sommeren. Leddene og kroppen trives mye bedre når det er varmere ute. Sommeren er generelt den beste årstiden for de som har leddgikt. Værforandringene kan ofte merkes på kroppen og leddene. Det merkes når gradene går opp å ned, og når klimaet forandrer seg. Det er også mange som merker forverring av smertene når det kommer lavtrykk, som blant annet når tåken kommer snikende forbi.

Vintermånedene er ikke bra for mine ledd, kulde generelt gjør at leddene ofte stivner, de hovner lettere opp, og samtidig øker smertene. Og med vinter og kulde blir månedene vanskelige, du orker ikke så mye, og ofte ender det opp med at du bare blir værende inne.

Jeg har aldri brydd meg noe om den kalde årstiden. For meg er det rett og slett er ork, og det har gjordt at jeg hater vinteren og det som følger med. Det aller fineste med snøen er når trærne er dekket med hvite snøflak, når du ser at snøen lyser opp og juletiden nærmer seg, spesielt på julaften.

For barna er sommer og vinter ofte årets høydepunkter. Sommer for da kan de bade ute og vinteren for da kan de ake, stå på ski eller gå på skøyter. Snø er jo gøy, spesielt vist snøen er kram, for da er det jo best å lage snømenn.

Jeg syns jo at dette er et nydelig vinterbildet, selv om jeg ikke liker snø.

Bildet er lånt fra Google.no

#snø #vinter #likerikke #barneleddgikt #juvenilrevmatoidartritt