Så fornøyd med håret

Det er jo ingen hemmelighet at jeg trives best med å være blond. Selv om jeg har prøvd ut ulike hårfarger opp i gjennom så har jeg alltid falt tilbake til det lyse.

Det ble så klart noen lyse striper når jeg var hos frisøren, så nå er håret en del lysere igjen.

En liten stuss er også viktig for å holde håret sunt og friskt. Jeg merker det så godt på hele håret når jeg får bort tuppene. Etter å ha mistet mye hår på grunn av medisiner ser det nå både sunnere, og finere ut. Stripene er lysere og mer kalde i fargen, og det er jo det jeg liker.Håret har jo vokst en god del etter at jeg klippet meg kortere for en stund siden, og det er jo positivt, når jeg vil ha litt lengde på det. Men som jeg har skrevet tidligere, så trenger håret pleie akkurat som med alt annet. En god shampoo, hårkur en dag i uken og en god balsam helt til slutt. En hårolje og en varmebeskyttende krem er også viktig. Jeg føner aldri håret utenom hos frisøren, men lar det heller luftørke.

Jeg føler meg alltid så fresh etter en tur hos frisøren, og skal du ta vare på håret som jeg syns er viktig, så kan det være lurt å ta seg tid til å gå til frisøren jevnlig. Hver 3 måned er det som er anbefalt vist du sparer til langt hår. Jeg ble i alle fall veldig fornøyd med resultatet 🙂

 

En god tommelfingerregel for frisørbesøkene

Hentet fra denne siden: https://kanfrisor.no/sa-ofte-bor-du-klippe-haret-ditt/

Har du en frisyre som er kort som du ønsker å beholde, bør du ta turen til frisøren oftere enn hvis du har langt hår eller sparer. Selv om det er svært individuelt for akkurat hvor ofte du bør klippe håret, er det en god tommelfingerregel som du kan følge eller ta utgangspunkt i for frisørbesøkene dine.

  • Kort hår klippes hver 4.-6. uke – Har du en kort frisyre vil du allerede få uker etter hårklippen legge godt merke til at håret har blitt lenger og frisyren blir vanskeligere å style.
  • Halvlangt hår klippes hver 6.-8. uke – Halvlange hårfrisyrer er litt mer fleksible enn kort hår, men her vil du etter noen uker legge merke til at håret blir tyngre og mister volum.
  • Langt hår klippes hver 8.-12. uke – For de med langt hår som strekker seg forbi skuldrene, eller som sparer til langt hår, kan gå til frisøren så sjeldent som 5-6 ganger i året, basert på hvor fort håret blir flisete.

Er du bedre selv om du har noen kilo ekstra

Jeg har tenkt lenge på om jeg skulle skrive litt om dette, og føler det er innafor å dele noen av mine tanker og meninger. Det er et tema jeg engasjerer meg i, for mange er det også et sårt tema. Det er så mye snakk og skriverier om kropp og vekt. Vi har den kroppen vi har, og det burde være bra nok.

Jeg ser stadig de som har noen ekstra kilo på kroppen, som legger ut bilder og som får skryt for å vise seg frem. Noe jeg selvfølgelig også synes er bra, at de også de velger å dele er jo positivt. Jeg synes det er viktig, både for en selv, men også for andre. 

Noen vil nok tenke motsatt, at de som er større får mest negativitet. Og ja, noen ganger er det sånn, men sjelden, for jeg har ofte lagt merke til at det er de personene som er større som har fått mest positivitet.

Men, jeg tenker også på de som er tynne, som spiser og spiser, og som bare ikke legger på seg. Når de legger ut bilder får de kritikk for å vise seg. Kommentarer som, spis maten din, hun trenger mer fett på kroppen, hun ser syk ut, osv.

Jeg har ikke sett noe negativitet når det kommer til de som er overvektige, som har valker og hud som henger. Da er kommentarene noe helt annet. Så bra du deler dette, og viser hvordan en kropp skal se ut, vær stolt av deg selv, det burde være flere som deg.

Det spiller ingen rolle om du er stor eller liten, om du er tynn/slank eller overvektig. Vi har alle forskjellige kroppsfasonger, og alle har like mye rett til å legge ut det de ønsker.

Vi dømmer ut i fra det vi ser, vi tar beslutninger uten å vite, uten å kjenne personene. Og ofte er det på grunn av vekt å størrelse. Jeg vet om flere som ikke klarer å legge på seg, men likevel får de negative tilbakemeldinger.

Skulle det være andre ting, at personen sliter vil som oftest venner og familie ta grep vist hun/han trenger hjelp. Du vet aldri hva som skjuler seg bak fasaden til personene du ikke kjenner.

Ikke døm, ikke sleng dritt, men gi heller skryt og gode tilbakemeldinger, og ikke kommenter med kritikk. Det er ikke rart at personene får problemer når det sitter idioter bak skjermen å slenger kritikk på den minste ting. Hva med å heller støtte hverandre, hjelpe hverandre og heie på de som velger å legge ut bilder av seg selv.

Jeg dømmer ingen, om noen har 5 kilo for lite eller 20 kilo for mye, har ingenting å si. Om du er 140 eller 190 har heller ingenting å si. Vi er forskjellige som mennesker, vi er ulike, og vi burde alle bli like bra behandlet, det er jo deg som person som betyr noe å ikke alt det andre.

Jeg fikk være gjest i en podcast

Jeg var så heldig å bli spurt om jeg kunne tenke meg å være gjest i en podcast, å fortelle litt om meg og min barneleddgikt. Hvordan tiden har vært og frem til nå. Jeg har jo en lang historie, men vi snakker også om andre ting.

Jeg er opptatt av åpenhet, å snakke om ting som kanskje ikke alltid blir snakket like mye om. Noen ting kan så klart være litt vanskeligere å snakke om men det å prøve er bedre en å la være. Enkelte ting bør snakkes mer om.

Alle har en fortid, jeg tenker at det var da, og nå er nå. Det er viktig å tenke fremover, og ikke minst komme seg videre.

Podcasten tar for seg ulike temaer, temaer som er inspirerende og som er interessante å høre på. Temaer som er viktig å snakke om, men det er også viktig å få frem andre ting, sånn at ikke alt blir for seriøst. Det hjalp jo også når jeg kjente Ken Ove fra før av, vi har gått på samme skole.

Selvfølgelig er det litt nervepirrende å skulle sitte å snakke inn i en mikrofon, du er jo alltid litt nervøs, men det gikk jo veldig bra. Jeg synes det var både spennende og kjekt å få være med på.

Vist noen ønsker å høre har jeg lagt med et par linker her:

Spotify: https://open.spotify.com/episode/2rfnFbUmHtt2JbbWrEXJfK

Youtube: https://youtu.be/D9oaZpruVfA

Episoden finner du også på Itunes, Castbox og Podbean.