Er du bedre selv om du har noen kilo ekstra

Jeg har tenkt lenge på om jeg skulle skrive litt om dette, og føler det er innafor å dele noen av mine tanker og meninger. Det er et tema jeg engasjerer meg i, for mange er det også et sårt tema. Det er så mye snakk og skriverier om kropp og vekt. Vi har den kroppen vi har, og det burde være bra nok.

Jeg ser stadig de som har noen ekstra kilo på kroppen, som legger ut bilder og som får skryt for å vise seg frem. Noe jeg selvfølgelig også synes er bra, at de også de velger å dele er jo positivt. Jeg synes det er viktig, både for en selv, men også for andre. 

Noen vil nok tenke motsatt, at de som er større får mest negativitet. Og ja, noen ganger er det sånn, men sjelden, for jeg har ofte lagt merke til at det er de personene som er større som har fått mest positivitet.

Men, jeg tenker også på de som er tynne, som spiser og spiser, og som bare ikke legger på seg. Når de legger ut bilder får de kritikk for å vise seg. Kommentarer som, spis maten din, hun trenger mer fett på kroppen, hun ser syk ut, osv.

Jeg har ikke sett noe negativitet når det kommer til de som er overvektige, som har valker og hud som henger. Da er kommentarene noe helt annet. Så bra du deler dette, og viser hvordan en kropp skal se ut, vær stolt av deg selv, det burde være flere som deg.

Det spiller ingen rolle om du er stor eller liten, om du er tynn/slank eller overvektig. Vi har alle forskjellige kroppsfasonger, og alle har like mye rett til å legge ut det de ønsker.

Vi dømmer ut i fra det vi ser, vi tar beslutninger uten å vite, uten å kjenne personene. Og ofte er det på grunn av vekt å størrelse. Jeg vet om flere som ikke klarer å legge på seg, men likevel får de negative tilbakemeldinger.

Skulle det være andre ting, at personen sliter vil som oftest venner og familie ta grep vist hun/han trenger hjelp. Du vet aldri hva som skjuler seg bak fasaden til personene du ikke kjenner.

Ikke døm, ikke sleng dritt, men gi heller skryt og gode tilbakemeldinger, og ikke kommenter med kritikk. Det er ikke rart at personene får problemer når det sitter idioter bak skjermen å slenger kritikk på den minste ting. Hva med å heller støtte hverandre, hjelpe hverandre og heie på de som velger å legge ut bilder av seg selv.

Jeg dømmer ingen, om noen har 5 kilo for lite eller 20 kilo for mye, har ingenting å si. Om du er 140 eller 190 har heller ingenting å si. Vi er forskjellige som mennesker, vi er ulike, og vi burde alle bli like bra behandlet, det er jo deg som person som betyr noe å ikke alt det andre.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg